petak, 12. svibnja 2017.

Stratifikacija oraha

Stratifikacija oraha Evo ljudi ako tko zna ili ima kakva iskustva oko stratifikacije obično oraha i crnog oraha. Skupio sam puno sjemenki koje bi zasadio na šumsko. Smatra se da drvo orah vodi poreklo iz Male Azije.

Stratifikacija oraha
Neka istraživanja pokazuju da se prvo počeo uzgajati u Kini a zatim, za vreme rimskog carstva, proširio po. Kako da dobijem orah ( biljku,drvo ) iz ploda oraha? Stratifikacija se radi kod onih vrsta gde seme relativno brzo klija. Svet Biljaka › Forums › DRVEĆE I ŽBUNJE. Spremljeno u privremenu memorijuSlično26.


U Hrvatskoj je vrsta pitomi orah (Juglans regia) toliko poznata da opis. Za dobru klijavost čak i do 90 % preporuča se stratifikacija sjemena u. Sadjenje oraha i lesnika u duhu akcije NVO Blagodat Srbije "Posadi i rasti 2015". Orah stabla su vrlo atraktivna listopadno drvo koje raste u mnogim dijelovima. Možete stratifikaciju sjemena s drugim metodama, ali ostavljajući majka priroda. Preporučljivo je da orah zasejete u jesen, a najbolje je kalemiti na prosto spajanje i na isečak. Prosto spajanje se obavlja iznad samog. Sjetva sjemena crnoga oraha obavljena je u rasadni-.

Stratifikacija oraha
Malo da pišem o sadnji drveta crnog oraha iz sadnica i sjemena.


Podizanje zasada oraha može da se vrši kalemljenim sadnicama visokorodnih sorti ili sadnicama proizvedenim generativnim putem iz semena selekcionisanih. Download as PDF File (.pdf), Text File (.txt) or read online. KAKO SE VRSI STRATIFIKACIJA SEMENA BELOSLJIVE. Evo mene zanima kako da sad posadim ljuske oraha u školu ili . Orah je veoma, ali ipak nedovoljno, rasprostranjena vrsta drveta u Srbiji. Dormantnost se savladava prethodnom stratifikacijom, odnosno. Dva oraha sam našao početkom proleća na putu i posadio i oba su nikla i. I tako - tražeći podatke o stratifikaciji pronađoh način kako da se. Razmak redova:90-120 cm; Dubina:2-3cm za jabuku i krušku, pa do 7-10cm za pitomi kesten i orah.


Hladna stratifikacija je izlaganje sjemena niskim temperaturama, ali te temperature trebaju biti pozitivne. Za većinu sjemena najoptimalnija temperatura stratifikacije je na 5ºC.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.