ponedjeljak, 26. lipnja 2017.

Metoda potencijala čvorova

Metoda potencijala čvorova Zadan je spoj prema slici u kojem treba izračunati potencijale čvorova 1, 3 i 4 primjenom metode napona. Osnovica ove metode, sastoji se u odabiru određenog čvora, koji se tada uzima za referentni, tako łto se njegov potencijal stavi na nulu. Napisati sistem jednačina po metodu potencijala čvorova za ovo kolo. Rješavanje mreža pomoću metode konturnih struja može se svesti na sljedeće korake: Uvodni pojmovi. Za kolo sa slike su poznati parametri. Da bismo pokazali konkretnu primjenu metode potencijala u praksi, pokušat ćemo donijeti. Sistem jedančina po metodi potencijala čvorova se dobija tako što se u. Primjer 2: Metodom potencijala čvorova izračunati sve struje i sve padove napona na otpornicima.


Metoda primene I i II Kirhofovog zakona. STABLO GRAFA – čine grane grafa koje povezuju sve čvorove ali tako da se ne. Metodom konturnih struja riješiti električno kolo sa Slike 2. Ova struja se može odrediti pomoću metode potencijala čvorova. Potencijal i napon u električnom kolu. Sistem jednačina napisan po metodi potencijala čvorova, za električno kolo sa. U ovom tečaju naučiti ćete rješavati sve metode rješavanja električnih mreža. Konkretnu metodu za rešavanje biramo po minimalnom broju jednačina.


Postavljamo jednačine prema metodu potencijala čvorova. Transfiguracije kola i Tevenenova teorema se ne smeju. Tu su metoda direktnom primenom Kirhofovih zakona, metoda konturnih struja i metoda potencijala čvorova. Referentna literatura iz te oblasti. Određivanje sila u štapovima rešetkastog nosača metodom čvorova. Proračun iznesenih potencijala u podstanicama primjenom metode graničnih elemenata. Vidimo da je broj elemenata vektora potencijala cvorova za jedan manji od ukupnog broja.


Algebarske metode analize elektricnih mreza. Prvo, kako tacno odredjujemo broj jednacina potrebnih za resavanje slozenih kola preko metoda konturnih struja i potencijala cvorova? Kada znamo struje I potencijale čvorova, onda možemo odrediti napone na elementima, kao i raspodjele snage u kolu. Postoji nekoliko metoda pri proračunu. EMS ka čvoru k, a u protivnom negativan. Metode rješavanja električnih mreža.


Osnovni teoremi u teoriji linearnih električnih.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.