nedjelja, 23. srpnja 2017.

Soda bikarbona zubi kamenac

Soda bikarbona zubi kamenac For 2 dager siden - Protiv zubnog kamenca pomaže soda bikarbona, orahove ljuske, plodovi bogati vitaminom C, zelena glina, sjemenke sezama, jabučni ocat. Poznato je da soda bikarbona izbjeljuje zube, no dugoročna uporaba. Pored uklanjanja mrlja na zubima uzrokovanim konzumiranjem pića kao što su kafa i čaj, soda bikarbona uklanja i kamenac sa zuba.

Soda bikarbona zubi kamenac
Imat ćete lijepe i zdrave zube bez kamenca. Recept 5: Kako navodi stranica healthyfoodhouse. Soda bikarbona za zube prednosti. Pranje zuba sa sodom bikarbonom može eliminisati površinske fleke i pomoći da vaši zubi izgledaju belje.
Soda bikarbona zubi kamenac
Umočite četkicu za zube u dobijenu smesu i perite njome zube 5 minuta.


Održavanje zubne higijene podrazumijeva. Paste za zube sadrže različite kemikalije koje mogu izazvati alergije te. U posudi izmiješajte šalicu mlake vode, pola šalice sode bikarbone, žličicu aloa. Stavite malo sode bikarbone na navlaženu četkicu i njom očistite kamenac. Zubne paste s mikrogranulama, a naročito soda bikarbona imaju visoko abrazivno. Ja to radim, nemam kamenac a svi su mi zubi zdravi. Prirodno Izbeljivanje zuba kod kuce moguće je na više. Prije svega, soda bikarbona će polirati zube i dati im bjelinu.


Soda bikarbona zubi kamenac
Iako je soda bikarbona prirodno sredstvo za izbjeljivanje zubi, postoje neke negativne strane redovitog pranja. Evo videa,nadam se da vam se dopada. Supena kašika sode bikarbone 2. Bijeli i sjajni zubi privlače svakoga, a više ne moraju biti sveti gral koji može. Pola kašike sode bikarbone pomešajte s pola kafene kafene kašičice. U sodu bikarbonu možete dodati i malo soli, pa protrljajte zube. Cula sam da se s njom mogu i izbjelit zubi, ne precesto ali 2-3 puta.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.