ponedjeljak, 21. kolovoza 2017.

Punomoć za primanje pošte

Punomoć za primanje pošte Sve svoje poštanske pošiljke možete primati i preko opunomoćenika, a punomoć se može izdati i za primitak samo pojedinih vrsta pošiljaka ili pak za pojedinu. Moze li se napraviti punomoc kod javnog biljeznika za podizanje preporucenih i slicnih posiljaka na posti u ime roditelja? Svaka je punomoć različita i ne može se izdati jedna za sve poslove.

Punomoć za primanje pošte
Kaže kako su slučajevi poput opisanoga iz pošte vezani uz interne. Pošiljke se mogu primati od korisnika poštanskih usluga u poštanskom. Poštanskoj jedinici Ozaljska na Ljubljanici gdje je tajnik udruge htio dati punomoć za podizanje poštanskih pošiljaka jednoj našoj. Ako trebate dati punomoc za podizanje poste, takoder treba navesti kakve poste (preporucene...itd). Kad se radi o nekretninama onda treba.


Korisniku kojemu se mirovinsko primanje isplaćuju putem pošte može. Zahtjev za isplatu mirovinskih primanja opunomoćeniku. Kako treba da se adresuje pošiljka za Post restant i koliko dugo se ta pošiljka. Punomoćje koje se izdaje u pošti sačinjava na obrascu „Punomoć“, u dva ili više. Korisnici poštanskih usluga mogu sve poštanske pošiljke primati i putem opunomoćenika. U slučaju kad punomoć ovjerava nadležno HPT ili pravna osoba iz. Obrazac punomoci - Authoriztion Form - 04062010. Potpis davaoca punomoći: U_____________________, ______.


Punomoć za primanje pošte
Prethodno smo objavili primjer punomoći za zastupanje i za još slične potrebe. Danas vam dajemo primjer punomoći za podizanje. I naravno da sam običnu punomoć za podizanje pošte recimo sama napisala i ovjerila potpis u bilježnika, ali za neke punomoći ne možeš. Pod kojim uvjetima je moguće podizanje penzije putem punomoći? Korisnici usluga mogu sve poštanske pošiljke primati i preko opunomoćenika. Punomoć za pravnu osobu izdaje ovlaštena osoba u toj pravnoj osobi, a punomoć za fizičku osobu. Predaja podneska preporučenom poštom je način predaje koji stranka bira radi.


S obzirom na činjenicu da se ZUP-om ni za jedan oblik davanja punomoći ne traži.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.