subota, 16. rujna 2017.

Kamenac na zubima kod djece

Kamenac na zubima kod djece Plak stoji na zubima i stvrdne se pa nastaje kamenac. Ponekad se na zubima mogu pojaviti crna obojenja. Karlo ima te bijele flekice po zubima, navodno to puno djece iz.

Kamenac na zubima kod djece
Kada plak stoji na zubima duže vrijeme, pod utjecajem minerala iz sline, na zubima se stvara zubni kamenac. Plak je obilniji ako se uzima kašasta, mekana i. Sad vidim jos kod dvoje moje djece isto crne naslage. Dakle to nije karijes niti kamenac, vec naslage.
Kamenac na zubima kod djece
Zubni kamenac podrazumijeva tvrde naslage na zubima nastale mineraliziranjem plaka, tj.


Na vršku korijena tada će se stvoriti granulom (gnojna vrećica) pa zub. Nataložen na zubima, kamenac vrši mehanički pritisak na desni (gingivu) koje. Zdravlje usta i zuba je sastavni deo opšteg zdravlja kod trudnica, beba i dece. Nakupljanje kamenca na zubima neugodna je pojava koja pogađa sve dobne skupine, a koja uništava desni i zube. Nastaje iz plaka koji se na zubima formira već nakon pola. Upala zubnog mesa i zubni kamenac sve češći su problem današnjice.


Saznajte kako prevenirati od upale i zubnog kamenca. U ovom životnom razdoblju počinje ispadanje zuba – mliječni zubi polako ispadaju i ustupaju.

Kamenac na zubima kod djece
Naravno kod neke djece stalni zubi niču ranije, a kod neke kasnije u odnosu na ostalu. Protiv zubnog kamenca i bolesti desni. Kada se kamenac već formirao na vašoma zubima postaje teže, ako ne i. Da mogu nestati same od sebe, a da se mogu pojaviti i na trajnim zubima. E da, rekla je da imam sreće jer da. Saveti zubara- stomatolaga, tehnika pravilnog pranja zuba i korišćenja zubnog konca.


Više od 40% dece predškolskog uzrasta ima karijes. Najšire gledajući, svaka promjena boje zuba različita od uobičajene bijele. Kod djece koja su imala neonatalnu žuticu zubi mogu poprimiti.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.