petak, 1. rujna 2017.

Lišće oraha za kosu

Lišće oraha za kosu Vanjska primjena oraha odlična je za oštećeni površinski sloj kože i preventivnu njegu. Pripremite čaj na način da vrućom vodom prelijete lišće oraha (količine odredite po želji). Dok se čaj hladi, operite kosu kako to inače radite.

Lišće oraha za kosu
Pa tako i danas sama radim maske za njegu i sjaj obojene kose. Kipućom vodom prelijte lišće oraha i crni čaj pa ostavite da odstoji barem 30. Stranica 2-Prirodno bojanje kose Prirodna kozmetika. Naslovnica › Ljekovito biljeSpremljeno u privremenu memorijuSlično12.
Lišće oraha za kosu
Orah Foto: Lakky, 2010 ORAH, JUGLANS REGIA L. Orah štiti od starenja Želimo li očistiti krv od.


Opadanje kose naziva se alopecija ili ćelavost. Zelena kora od oraha i list oraha jačaju korijen kose. Kao ulje je dobar za kosu, a štiti i od opekotina izazvanih sunčanjem. Posebno je djelotvoran čaj od mladog lišća, koji uz dodatak meda jača i čisti organizam. Mladi, zeleni orasi obiluju vitaminom C pa se stavljaju u med i daju bolesnima. Lišće se sakuplja kad je sveže i mlado, zeleni plodovi krajem juna, a zelene. Od lišća se mogu spravljati sirupi, ekstrakti, tinkture, ali i boje za kosu i kožu, kozmetičke.


Lišće oraha za kosu
Sveže lišće oraha se stavlja na rane. Suve pregrade oraha se koriste za spremanje čaja i lečenje srčanih. Orah se koristi protiv inficiranih rana, kožnih bolesti i upale oka u obliku balzama i kao kupka. Lekovita priroda - orah: Dobar je i za lečenje plućnih bolesti, katara creva. Orahovo ulje je dobro za njegu kose i zaštite od. Ali i kao ulje za kosu i kao zaštita od opekotina izazvanih sunčanjem. Neobični pripravci od oraha, poput bijelog vina s lišćem oraha mogu pomoći.


Da biste pripremili tinkturu protiv ispadanja i za bolji rast kose.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.