srijeda, 13. rujna 2017.

Pravilnik o radu godišnji odmor

Pravilnik o radu godišnji odmor O donošenju pravilnika o radu poslodavac se mora savjetovati s. Zakona o radu (LINK) koji reguliraju pravo radnika na godišnji odmor. S aspekta prava radnika, a vezano za godišnji odmor, lipanj je iznimno.

Pravilnik o radu godišnji odmor
Prema Kolektivnom ugovoru za zaposlenike u srednjoškolskim ustanovama godišnji odmor radnika u pravilu se. Pravilnikom o radu ili ugovorom o radu. Odradio sam 6 mjeseci neprekidnog rada i prema zakonu o radu imam pravo na puni godišnji odmor za 2014. Svi radnici imaju pravo na trajanje godišnjeg odmora od četiri tjedna.


Pravilnik o radu godišnji odmor
Ako poslodavac nije donio pravilnik o radu, te ako poslodavac nije. Za vrijeme korištenja godišnjeg odmora radnik ima pravo na naknadu plaće u visini određenoj kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu ili. Prekidom ugovora o radu iz člana 22. Godišnji odmor se utvrđuje brojem radnih dana ovisno o radnikovom. Propisi o zaštiti zdravlja i sigurnosti na radu, kolektivni ugovor i pravilnik o. Naknada za neiskorišteni godišnji odmor na SOR-u. Ili barem informacija da li za nas na SOR-u vrijedi zakon o radu pošto je osposobljavanje. Bilo bi korisno provjeriti ako imate kolektivni ugovor s poslodavcem ili pravilnik o radu koji mogu definirati kada i kako koristite godisnji odmor.


Isplata naknade za godišnji odmor umjesto korištenja godišnjeg.

Pravilnik o radu godišnji odmor
Zakon o radu predviđa mogućnost da jedan poslodavac ustupi radnika drugom. Trajanje godišnjeg odmora u danima utvrđuje se ovisno o rasporedu radnog. Ako je neko pravo radnika, pa tako i pravo na trajanje plaćenog godišnjeg odmora, različito uređeno ugovorom o radu, pravilnikom o radu. Međusobni odnos zakona, kolektivnog ugovora, pravilnika o radu i ugovora o radu. Zaposleni ima pravo na godišnji odmor u skladu sa ovim zakonom.


Odluka o korištenju godišnjeg odmora.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.