ponedjeljak, 30. listopada 2017.

Teslin transformator

Teslin transformator Teslin transformatorpedija","rh":"hr. TESLIN TRANSFORMATOR:","rh":"znanje. Nikola_Tesla,_with_his_equipment_Wellcome_M0014782.

Teslin transformator
Prijavi drugu slikuPrijavite uvredljivu sliku. Primarna zavojnica s kondenzatorom čini titrajni krug ugođen na frekvenciju stojnog vala u sekundarnoj zavojnici u kojem kod klasičnog Teslinog transformatora. Prečnik ove zavojnice može biti od. Evo kao prvo ne vjerujem da još nema na ovom forumu tema da bi netko doma napravio teslin transformator, iako vjerujem da su mnogi od vas.
Teslin transformator
Ovo je kucna verzija Teslinog kalema,napaja se sa kucne mreze 220V.


Među svim proizvedenim elektronskim aparatima, teslin transformator i njegovi. Ovaj instructables će vas voditi kroz izradu manjeg teslinog transformatora. Molim da budete oprezni nakon izrade teslina transformatora zbog. Predstavljanjem moderne replike Teslinog transformatora koji sadrži napon od 12 miliona volti, ukazana je još jedna čast velikom srpskom. PM; Opis: Kako napraviti Teslinu zavojnicu. Prilikom uključivanja uređaja, snažni strujni udar u obliku munje izlazi iz šiljka na bakrenom torusu ovoga Teslinog. Na njegovu se sekundarom namotu inducira napon od oko 100 000 V uz frekvenciju preko 400 kHz, a rade se pokusi s. Uređaj za dobijanje struje visoke frekfencije i visokog napona.

Teslin transformator
Smatram da smo postavljanjem replike Teslinog transformatora iz Kolorado Springsa na večnom Kalemegdanu uspeli u nameri da ovog.


Najbitniji su dijelovi Teslina transformatora primarna zavojnica s malim brojem zavoja od debele žice i sekundarna zavojnica s velikim brojem zavoja od tanke. Centralna manifestacija povodom proslave 160 godina od rođenja Nikole Tesle u organizaciji. Na Kalemegdanu će danas biti predstavljena replika transformatora Nikole Tesle. Troškovi će biti najviše 15 posto viši od predviđenih, a bit će objavljeni po.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.