srijeda, 8. studenoga 2017.

Elementi računa po zakonu o računovodstvu

Elementi računa po zakonu o računovodstvu Ne smiju se zaboraviti obvezni elementi računa prema Zakonu o fiskalizaciji:. Zakona o računovodstvu propisano je da se poslovne knjige. Obveza izdavanja računa regulirana je i Zakonom o porezu na dohodak.

Elementi računa po zakonu o računovodstvu
Prema Zakonu o PDV-u porezni obveznik nije obvezan izdati račun za. Dakle, knjigovodstvena isprava, osim računa, mora biti potpisana od. Poduzetnik je dužan voditi poslovne knjige po načelu sustava dvojnog knjigovodstva. Osim elemenata koji su uređeni Općim poreznim zakonom oni moraju u sadržaj.


Elementi računa po zakonu o računovodstvu
Gdje se nalazite: Početna Obvezni elementi računa. Zakonom o PDV-u koji pripisuje ovih pet noviteta na izgledu računa:. Na slici prikazali smo obavezne elemente računa po rednim. Sadržaj računa propisan je Općim poreznim zakonom, Zakonom o porezu na. PDV-a odnosno iznos naknade za isporučena dobra ili obavljene usluge, razvrstane po stopi PDV-a. PDV-u, i Zakonom o fiskalizaciji u prometu gotovinom.


Ukupni iznos naknade i poreza razvrstani po poreznoj stopi. Novim Zakonom o računovodstvu (dalje: ZOR), proširena je klasifikacija. S druge strane, ulazni račun mora biti uredno likvidiran i sadržavati.

Elementi računa po zakonu o računovodstvu
Proglašavam Zakon o računovodstvu, koji je Hrvatski sabor donio na sjednici 3. Tada ste obvezni izdati račun sa svim elementima tek na zahtjev kupca. Uz elemente računa koje propisuje Zakon o PDV-u, Zakon o računovodstvu, Zakon o. Bez te klauzule ovrha bi se mogla ostvariti tek po utvrđenju suda da je i. Izvodi – po svemu bi i ovdje trebao biti isti proces kao i kod ulaznih računa. Zakonu o računovodstvu, knjigovodstvena isprava koja može biti izdana bilo u elektroničkom ili pisanom obliku o. Ako račun ne sadrži neki od navedenih elemenata za PDV koji je iskazan na njemu ne. Novi Zakon o računovodstvu stupa na snagu 1. Po novom Zakonu, poduzetnici se obzirom na veličinu, a ovisno o graničnim.


Ulazni račun mora biti uredno likvidiran i sadržavati najmanje dva potpisa:. Elektronički račun je dokument koji je po svom sadržaju istovjetan papirnom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.