utorak, 7. studenoga 2017.

Zašto je nafta tekuća

Zašto je nafta tekuća Nafta (lat. petroleum; grč. petra (stijena) i lat. Spremljeno u privremenu memorijuSličnoPo kem. Pod izrazom sirova nafta razumije se.

Zašto je nafta tekuća
Nafta je tekuća smjesa ugljikovodika, ponekad vode i još nekih tvari, ali ugljikovodika ima uvijek više od. Kameno ili sirovo zemno ulje je smeđezeleno do smeđecrno obojena tekuća ili. Postanak: Postoji više teorija o postanku nafte: organska, anorganska i. Odmah iza nje na popisu (znači i po količini) se nalazi tekući parafin (paraffinum liquidum).
Zašto je nafta tekuća
Tekući parafin je frakcija nafte visokog vrelišta.


Nafta prodire na površinu tako dugo dok je tlak u ležištu dovoljno visok. Tekuća faza (nafta + voda) ovisno o sadržaju vode, odvodi se u postrojenje za. Nafta je tamno-zelena ili crno-smeña fluorescentna supstanca tekuće do. Značaj dobivanja i prerade nafte ne leži samo u dobivanju naftnih derivata koji se. Nastaje i tekući produkt koji se slijeva u tikvicu. Nafta je gusta uljasta tekućina, zelene do crne boje, koja se nalazi duboko u tlu.


Određivanje viskoznosti i gustoće tekuće faze tijekom. Fosilno gorivo - ugljen, nafta i prirodni plin.

Zašto je nafta tekuća
Postoje tri glavna oblika fosilnih goriva: ugljen, nafta i prirodni plin. Sva tri su nastala prije stotine milijuna godina. Cijena nafte, njezina proizvodnja i potrošnja izravno utječu na ekonomiku. Voda i hidrološki ciklus Opće je poznato da se voda na Zemlji nalazi u tri agregatna stanja: može biti tekuća, kruta i plinovita (para).


NAFTA Frakcijska destilacija odjeljivanje tekućih sastojaka iz smjese na temelju njihovih različitih vrelišta vakuumska destilacija -metoda. Sirovo zemno ulje (nafta), smeđezelena je do smeđecrna obojena tekuća ili. Zemlje, tekuća smjesa ugljikovodika, služi kao sirovina u proizvodnji benzina i.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.