petak, 22. prosinca 2017.

Indeks tjelesne mase tablica

Indeks tjelesne mase tablica Prvo pronađite svoju visinu u prvom stupcu, zatim odgovarajuću težinu, te na dnu tablice u istom stupcu provjerite ITM, odnosno idealnu težinu za vašu visinu. Od svih poznatih indeksa, indeks tjelesne mase je najuže povezan s količinom. BMI skraćeno od Body Mass Index ili na našem jeziku indeks tjelesne mase je odnos između visine i mase osobe, te pokazuje njen stepen uhranjenosti.

Indeks tjelesne mase tablica
Tjelesna masa (težina) (m):, kg, m = masa u kg. Visina tijela (v):, cm, v = visina u m. Dob (neobavezno):, godine, d = dob u godinama. Dolje se nalazi poseban obrazac za izračun indeksa tjelesne mase (iliti težine).
Indeks tjelesne mase tablica
U prvom dijelu upišite podatke, kliknite na gumb "Izračunaj" te pogledajte. BMI (body mass index) kalkulator, izračunajte vaš indeks tjelesne mase, parametri: visina, težina i spol.


BMI (indeks tjelesne mase) je statistički pokazatelj tjelesne težine u odnosu na visinu. Pogledajte tablicu niže i saznajte što govori vaš BMI. Predstavlja omjer tjelesne mase u kilogramima i kvadrata tjelesne visine u. Najtočniji izračun indeksa tjelesne mase koji uz visinu i težinu uzima u obzir i spol. Indeks tjelesne mase ne mjeri tjelesnu masnu masu izravno. Indeks telesne mase - BMI - se pokazao kao dobar pokazatelj u merenjima koja sprovode lekari i istraživači gojaznosti. Tablica normalne težine u odnosu na visinu za žene i muškarce. Ovo je samo okvirna tablica normalne telesne težine i nemojte zaboraviti - mišićno tkivo je teže od iste količine masnog tkiva.


Primjer: visina 1,82 metra težina 82 kilograma. Nakon što se izračuna indeks telesne mase (BMI) deteta, vrednost se uporedi sa grafikonom, posebnim za dečake i devojčice, da bi se odredili tzv. Izračun indeksa tjelesne mase BMI - Smanjenje izraza u engleskom Body Mass Index, koja je prevedena kao " BMI «. REZULTAT, Pothranjenost, Normalna telesna masa, Prekomerna telesna.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.