ponedjeljak, 25. prosinca 2017.

Sto je strujni krug

Sto je strujni krug Električni ili strujni krug je takva mreža u kojoj zatvorena petlja omogućuje. Najjednostavniji STRUJNI KRUG sastoji se od izvora električne energije i trošila koji su međusobno povezani vodičima, odnosno vodljivim. Moj hobi Moj ljubimac Novosti Povijest i kultura Povijest sporta Ptice Roditelji Sport Uradi sam Zanimljivosti Zdravlje Znanost i tehnika Zoologija Što-gdje-kada. Jednostavni strujni krug je spoj baterije, žarulje i prekidača međusobno povezani spojnim žicama. Međusobna ovisnost napona, struje i otpora u strujnim. Strujni krug, kao što je prikazano na slici 1. Svojstvo strujnog izvora je da uvijek teče struja i vlada razlika potencijala, bez obzira. Enciklopedijski članak: električni strujni krug, on-line izdanje Hrvatske enciklopedije Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža.


Pokus prikazuje izradu jednostavnog strujnog kruga. Prikazuje dva stanja, kada je strujni krug otvoren. Svaki električni strujni krug, ma kako složen, može se svesti na dvije osnovne. Smjer struje i polaritet napona povezani su kao što je. Električni strujni krug je zatvoreni put (petlja) kojim teče električna struja. Voltmetar mora imati što veći unutarnji otpor R u. Grana je dio strujnog kruga kroz koji prolazi ista struja.


Nakon što smo odredili I1 jednostavno je izračunati ostale struje. Jednostavan električni strujni krug - električni izvor spojen vodovima. Unutarnji otpori izvora trebaju biti što manji - struje izjednačenja mogu biti znatne. Na primjer, ako se strujni krug sastoji od žarulje onda će elektroni svojim. Kad se prekidač zatvori u krugu prikazanom na slici, ampermetar će pokazivati: A. Skiciraj jednostavni strujni krug sa jednim otpornikom i izvorom (sl.1). Sta se tocno desava u tom strujnom krugu?

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.