nedjelja, 28. siječnja 2018.

Jedrenje na olimpijskim igrama

Jedrenje na olimpijskim igrama Rio de Janeiru održano je od 8. Natjecanja su održana u vodama zaljeva Guanabara. Gå til Olimpijske klase - Jedrenje je olimpijski šport još od početka modernog olimpizma.

Jedrenje na olimpijskim igrama
Kroz povijest su se pravila i klase na Igrama mijenjale. Hina) - Dao sam maksimum snage i onoga što znam, ali se eto ponovio London otprije četiri godine. Hina) - Još prije smo se dogovorili da ćemo brod nazvati po brazilskoj manekenki Gisele Bundchen. Planirano je da se jedrenje uvrsti među sportove prvih modernih Olimpijskih igara 1896 u Atini, ali do toga nije doslo zbog loših vremenskih uslova.
Jedrenje na olimpijskim igrama
Sutra imamo priliku slaviti tri medalje u jedrenju na OI.


Stipanović osvojio SREBRO: Prva olimpijska medalja za hrvatsko jedrenje! Fantela i Marenić su na svojim trećim OI okrunili višegodišnji rad prvom. Igor Marenić osvojili su naslov olimpijskih pobjednika u jedrenju u. POVIJESNA MEDALJA ZA HRVATSKO JEDRENJE Tonči Stipanović. Bambi je u devetom i desetom jedrenju olimpijske regate osvojio. Sjajno otvaranje olimpijske regate za Tončija Stipanovića! Prvi dan natjecanja u jedrenju uvijek je iznimno važan. Treće Olimpijske igre i za njega, nakon petog mjesta u Londonu 2012.


Jedrenje na olimpijskim igrama
Nastupi hrvatskih jedriličara na OI. Kratke osnove povijesti olimpijskog jedrenja. Nakon inauguracije u Parizu, jedrenje je prisutno na svim Olimpijskim igrama, sa izuzetkom 1904. Hrvatska jedriličarska olimpijska. U početku su jedrenjem dominirali veći. IGRE ZA POVIJEST Dosad su jedriličari na OI-ju osvojili četvrta, peta, šesta mjesta. Dvije medalje osvojili su hrvatski jedriličari na Olimpijskim igrama 2016. Tako to jednostavno izgleda, a nije nimalo.


Na Olimpijskim igrama jedrenje je prvi put bilo na programu 1900. Ostalo je 17 dana do početka Olimpijskih igara u Londonu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.