petak, 23. veljače 2018.

Mjerenje napona akumulatora

Mjerenje napona akumulatora Provjera ukupnog napona, gustoće elektrolita i provjera akumulatora pri opterećenju: Voltmetrom se vrši mjerenje ukupnog napona akumulatora u mirovanju. Za mjerenje napona automobilskog akumulatora izvode spoji kao na slici. Spremljeno u privremenu memorijuSličnoPrevedi ovu stranicu20.

Mjerenje napona akumulatora
Paralelnim spajanjem mjerimo (V) voltažu istosmjernog napona akumulatora. Tada uslijed naglog pada napona u unutrašnjosti akumulatora padne njegov otpor i to instrument na svojoj skali pokazuje. Sve se svodi na merenje napona akumulatora.


Nov akumulator u stanju mirovanja ima napon oko 12,6 ,akumulator pri kraju radnog veka u.

Mjerenje napona akumulatora
Ako je akumulator u cijelosti napunjen, ima napon od barem 12,6 volti, kod vrijednosti od 12,2 volti je napola pun, a kod 11,9 volti je skoro. Savjetujemo Vas u vezi provjere, testiranja, punjenja i napajanja Vašeg akumulatora marke VARTA, kako biste od njega dobili najviše. Kako u kučnoj varijanti provjeriti akumulatore da možeš znati. Mislim, dobit ces informaciju koliki je napon ali neces dobiti nikakvu informaciju. Prije mjerenja baterija minimalno tri sata ne smije biti ni punjena ni pražnjena. Regler treba biti sigurno spojen na akumulator sa neoksidiranim vijcima i maticama. Proboj se može otkriti neki put i mjerenjem DC napona (u milivoltima) od. Ako napon čelije unutar akumulatora padne ispod 0,8V aku više nije.


Nemoj da te zavara ako je napon 12V i da misliš da je akumulator dobar!

Mjerenje napona akumulatora
Merio sam napon punjenja na akumulatoru u toku rada auta na leru. Uređaj za ispitivanje akumulatora motornih vozila - Ekskluzivni Conrad proizvodi, 100% sigurna kupovina. Mjerač napona APM-1 tester zabaterije Novitec. Preko mjerenja napona i tablice na slici 7. Punjenje akumulatora traje sve dok se na elektrodama ne potroši sav olovni sulfat.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.