nedjelja, 28. siječnja 2018.

Sjevernjača venera

Sjevernjača venera Venera je drugi planet po udaljenosti od Sunca, bez satelita, nešto manji od Zemlje (promjer 12 104 kilometara). Na nebu je najsjajniji planet i pokazuje. Najsjajniji objekt koji liči na zvijezdu je obično Venera.

Sjevernjača venera
Merkur – gubi se u Sunčevom sjaju; Venera – vidljiva na večernjem nebu; Mars – vidljiv na večernjem nebu; Jupiter – vidljiv u drugoj polovici noći; Saturn. A „zvezde lutalice“ su ustvari planete vidljive sa zemlje. Jedna od njih (pored Jupitera i Saturna) je i planeta Venera, u narodu znana i kao „Zvezda Danica“. Venera (štokav. "zvijezda" Danica, kajkav. "zvezda" Denica, čakav. Vićerna svitlica, otočno-bodulski: švitlýca Zvicêrna), je drugi Sunčev planet i.
Sjevernjača venera
MJESEC, Venera i Mars blistaju na nebu poravnati na crti.


Prema opisu iz Srimad-Bhagavatama (5.23.2), stotine i tisuće zvijezda i velikih planeta kao što su Sunce, Mjesec, Venera, Merkur, Mars i Jupiter, nisu skupljeni. ODREĐIVANJE SJEVERNOG I JUŽNOG NEBESKOG POLA. VELIKA KOLA sjeverna točka obzora ju naž točka obzora α β δ. Nakon Sunca i Mjeseca, Venera je najsjajniji objekt na nebu. Sjevernjača nije, kao što neki smatraju, najsjajnija. Ima li Venera prirodne satelite? Zato se Venera o ponoći ne može vidjeti, jer je ona Suncu bliže. Venera postiže najveći sjaj magnitude -4 , a Jupiter magnitude -2.

Sjevernjača venera
Pogledamo li Nebo u visinama, uvijek vidimo skupinu zvijezda na samom vrhu nebeskog svoda.


Stereotipizacija feminiteta kao. Kada se naziv nebeskog tijela, zvijezda i galaksija sastoji od dvije riječi, samo PRVU RIJEČ PIŠEMO. U 15ak minuta govora kustos objašnjava gdje se sad nalazi veliki i mali medvjed, zvijezda sjevernjača, Venera ili zvijezda Danica, Sirius. Venera – se kroz duži vremenski interval vidi ili kao „večernju zvijezdu“. Venera i Uran okreću se oko svoje osi u smjeru kazaljke na satu. Zemlja ima vulkane kao Mars i Venera, kratere kao Merkur, te vrtložne vremenske sustave.


U doba Mojsija i piramida, zvijezda Thuban je bila sjevernjača.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.