nedjelja, 1. travnja 2018.

Troškovi uporabe osobnog automobila plaća u naravi

Troškovi uporabe osobnog automobila plaća u naravi Troškovi uporabe osobnog automobila plaća u naravi Neki troškovi uporabe osobnog automobila su 100% porezno priznati. Naime, plaću u naravi potrebno je zaračunati kod onih automobila koji.

Troškovi uporabe osobnog automobila plaća u naravi
Kod uporabe osobnih automobila za prijevoz zaposlenika i članova uprave troškovi su priznati u 70%-tnom iznosu, dok je 30% troškova je. Dio troškova koje će te imati po osnovi obračuna plaće u naravi će Vam se svakako. Generalno, imamo tri moguća tretmana osobnih automobila;.
Troškovi uporabe osobnog automobila plaća u naravi
Plaća se može utvrđivati i na osnovi stvarnog korištenja osobnog automobila na na-. Primitak u naravi s osnove uporabe osobnog automobila.


Troškovi uporabe osobnog automobila plaća u naravi
Kada poslodavac obračunava plaću u naravi zaposleniku za korištenje vozila u privatne svrhe, svi troškovi vezani uz službeni automobil porezno su priznati. Korist koju zaposlenik ostvaruje uporabom vozila u privatne svrhe. Kada je riječ o plaći u naravi smatra se da je to dio plaće koji bi radnik potrošio. Porezni tretman nabave i korištenja automobila oduvijek je restriktivan. PDV-a za nabavu i troškove korištenja automobila za osobni prijevoz. Ako automobil koristi radnik – obračunava se plaća u naravi, ako ga koristi.


Troškovi uporabe osobnog automobila plaća u naravi
S druge strane, uporaba automobila u privatne svrhe klasificira se kao korist zaposlenika koja se smatra primitkom plaće u naravi. Poduzetnicima 50 posto niži PDV za kupnju osobnog automobila. Napominjem da nam je to prvi slučaj isplate plaće u naravi pa Vas. Da krenemo od jednostavnijeg: upotreba privatnog automobila u službene svrhe. Pojam plaće u naravi podrazumjeva neto iznos, dok sve poreze i doprinose snosi. U situaciji kada se za korištenje osobnog automobila obračunava plaća u. Zato što u tom slučaju svi troškovi vezani za automobil, su porezno priznati. Istina, ako se obračunava plaća u naravi ne treba evidentirati pređene.


Za nastale troškove reprezentacije poduzetnik NEMA pravo u. Upotreba privatnog automobila u službene svrhe plaća se 2 kn po km. Troškovi uporabe osobnog automobila- plaća u naravi. Porezni status troškova koji su nastali u vezi s uporabom osobnog.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.