petak, 26. kolovoza 2016.

Poluvodiči referat

Poluvodiči referat Posjeduju negativni temperaturni koeficijent otpora. Poluvodič postaje izolator na vrlo niskim. Povratak na popis lekcija - fizika 8.

Poluvodiči referat
Video; Tekst lekcije; Zapamti; Ponovi; Doznaj više; Kviz; Forum. Tvari koje provode električnu struju nazivaju se. REFERAT KOJEG NI NAJHRABRIJI NISU HTJELI OBJAVITI. Vodiči, izolatori i poluvodiči bitno se razlikuju po svojstvima najviše energijske vrpce.


Poluvodiči referat
Električna provodnost poluvodiča povećava se s povišenjem temperature. No valja napomenuti da postoje i poluvodiči u kojima energijski procijep. Pod pojmom poluvodiča obuhvaćeno je svojstvo nekih materijala koji se u jednim, određenim uvjetima ponašaju kao vodiči, a u drugim uvjetima. Dioda nastaje najjednostavnijim spajanjem poluvodiča P i N-tipa, slika 1. Dioda je nelinearni poluvodički elektronički element (ili, rjeđe, elektronska cijev) s dva priključka koji posjeduje ispravljačka svojstva. Po jednoj teoriji u krutom tijelu postoje energetske. Unutar svoje radionice pokušat ću vas uvesti u svijet. Intrinsični poluvodiči, poluvodiči s primjesama i defekti u poluvodičima. VAŽNO: Uz svaki od načina praćenja rada studenata.


Poluvodiči referat
Pretvarači što imaju kao osjetilo metalni (kovinski) ili poluvodički otpornik zovu se otpornički pretvarači. Zavisnost otpora od promjene temperature određuje se. TRIode for AC) poluvodički je elektronički element koji ima namjenu upravljive sklopke za izmjeničnu struju. Uključuje se pobudnim impulsom na upravljačkoj. E kada bi svaki vikend mogli trknuti na ovaj djetisućnjak, onako prije ručka.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.