srijeda, 24. kolovoza 2016.

Poticaji za kupnju prve nekretnine 2016

Poticaji za kupnju prve nekretnine 2016 Koliko vam novca nudi država za kupnju stana? Odgovarajući na optužbe da je ukidanjem porezne olakšice za kupnju prve nekretnine, koja je vrijedila za rabljene nekretnine, otežao mladim. Lovre Kuščevića potpuno će anulirati eventualni udar koji bi moglo izazvati ukidanje porezne olakšice na kupnju prve nekretnine.

Poticaji za kupnju prve nekretnine 2016
KUPNJA PRVE NEKRETNINE: Ministar objasnio kome će i pod kojim uvjetima država plaćati pola kredita. Subvencionirat će se krediti na najmanje 15 godina za kupnju stana ili kuće do 100. O početku subvencioniranja kredita APN će.


No, ukidanje porezne olakšice za kupnju prve nekretnine smatra nepopularnim jer će dodatno demotivirati mlade ljude koji planiraju otići.

Poticaji za kupnju prve nekretnine 2016
Umjesto oslobođenja od poreza za prvu nekretninu, država će plaćati građanima rate kredita? Za kupnju ili izgradnju prve nekretnine imate pravo na financijsku potporu odnosno subvenciju na kamate za kredite u komercijalnim bankama. Pravo na oslobođenje od plaćanja poreza na promet nekretnina ostvariti će:. Umjesto da prisile građevinare da spuste cijene stanova, odnosno građanima ponude stvarne, bespovratne subvencije za kupnju prve nekretnine, oni i ovako. Najvažniji uvjet koji morate ispuniti da biste uopće mogi razmišljati o subvencioniranoj kupnji stana jest to da u svom vlasništvu nemate nikakvu nekretninu.


I dalje ćete biti oslobođeni plaćanja poreza pri kupnji prve nekretnine. No, po novim, puno strožim pravilima. Ona će ubrajati i stambenu površinu vaše uže. Najveća baza nekretnina: stanovi, apartmani, kuće, zemljišta, poslovni prostori. Poticaji su, spominje Rom, odlična stvar, no sredstava je malo za sve zainteresirane. Bačića je da država plaća pola rate kredita u prve četiri godine za kupnju stana. To se odnosi na subvencioniranje sijela kamata za prvu nekretninu, a država će tako.


Osim kupnje novih stanova država će poticati i kupnju rabljenih. Za svako dijete poticaj će se produljiti za dvije godine. Vlada sprema poticaje: Za kupnju prvog stana moći ćete dobiti.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.