ponedjeljak, 1. kolovoza 2016.

Skidanje akumulatora redoslijed

Skidanje akumulatora redoslijed Savjeti električara - AKUMULATORI - VRSTE I ODRŽAVANJE. Uvijek najprije skidajte minus klemu. Kad se VADI akumulator PRVO se skida MINUS klema.

Skidanje akumulatora redoslijed
Kad se STAVLJA akumulator PRVO se stavlja PLUS klema. Produžni kablovi skidaju se obrnutim redoslijedom. Laguna I, zamjena pumpe goriva (elektro-motor)29 pro 2010Kako upaliti auto kad se akumulator isprazni?


Skidanje akumulatora redoslijed
Motorsport vijestiSpremljeno u privremenu memorijuSlično19. Akumulator je naprava koja se koristi u automobilima, a služi kao spremnik energije. U njemu se električna energija pretvara u kemijsku i to se. Moze li neko objasniti koji je postupak skidanja i stavljanja akumulatora. Nakon toga skinuti crvenu štipaljku (+ pol) sa akumulatora. Kad ste ustanovili da je potrebna zamjena akumulatora, onda na red dolazi.


Kada stavite novi akumulator u ležište, vratite kleme nazad obrnutim redoslijedom. Olovno-kiselinski akumulatori sadrže u sebi visoko zapaljiva isparenja, te bi menjanje akumulatora trebalo raditi u dobro provetrenim prostorijama, uz obavezno. Pravilno klemanje automobila i kako produžiti vijek akumulatora.

Skidanje akumulatora redoslijed
Vrlo je bitno pratiti ispravan redoslijed koraka kod ovog postupka. Ne prejakim punjačem, nećete preopteretiti akumulator. Prije nego što uključite akumulator na punjač, pregledajte razinu elektrolita.


Važna je stavka pri kupnji rabljenog, ali i na dugim. Navedeni redoslijed ima prednost jer se u slućaju iskliznuča i. Ne treba ostavljati metalne predmete na akumulatoru (ključ, šrafciger…). Svejedan je redoslijed, totalno nebitno. Preporuchujem skidanje kleme + prve(to je ona sa crvenom kapicom). Ako sami mijenjate akumulator, najprije trebate skinuti kleme sa starog. Kada stavljate novi akumulator, bitno je vratiti kleme obrnutim redoslijedom - najprije.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.