utorak, 20. rujna 2016.

Hrvatski pravopis veliko i malo slovo

Hrvatski pravopis veliko i malo slovo Razlike u pisanju velikoga i maloga početnog slova. Spremljeno u privremenu memorijuSličnoKad postoji dvojba o tome treba li što pisati velikim ili malim početnim slovom, bolje je upotrijebiti malo početno slovo u skladu s načelom da se riječi, osim onih. Malim se početnim slovom pišu: a) nazivi proizvoda, jela, pasmina i sorta: lepoglavska čipka, licitarsko srce, riječki morčić.

Hrvatski pravopis veliko i malo slovo
Velikim se početnim slovom pišu jednorječna imena te prva riječ i riječ koja je i sama ime ili posvojni pridjev izveden od. O pravopisu na hrvatskoj Wikipediji možete pročitati na stranici Wikipedija:Pravopis. Uvijek prvo slovo ide veliko, a ostala malo (ako nisu imena). Veliko slovo primjeri za vježbu s rješenjima, veliko početno slovo u pisanju.


Hrvatski pravopis veliko i malo slovo
Pravilo o pisanju imena kontinenata također nas je malo začudilo, tim. Od svih vlastitih imena koja se pišu velikim početnim slovom samo se. Pisanje imenica (veliko i malo slovo). Republika Hrvatska, Virovitica, Babino Polje (selo), Sveti Martin pod Okićem. Kratice Pravila o pisanju kratica s primjerima. Primjeri za vježbu pisanja velikog slova u pisanju imena država. Hrvatskom pravopisu, Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, Zagreb, 2013. Nagradni kviz PRAVOPIS - testirajte svoje poznavanje pravopisa i osvajajte nagrade na najvećem tematskom online kvizu!


Testovi iz jezika (pravopis i gramatika): Test 6.

Hrvatski pravopis veliko i malo slovo
U žarištu su zanimanja razlike između engleskih i hrvatskih pravopisnih propisa. Ključne riječi: engleski jezik, hrvatski jezik, pravopisni znakovi, razgodci, veliko i malo. U engleskom se vlastita imena pišu velikim početnim slovom, ali i sve. Hrvatski pravopis Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, čija se radna. Konačno, koji hrvatski pravopis se treba sada koristiti ili je to stvar pojedinca ?

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.