nedjelja, 11. rujna 2016.

Koeficijent kočenja radne kočnice

Koeficijent kočenja radne kočnice Ukupni koeficijent sile kočenja radne kočnice za osobna vozila ne smije biti manji od 50%, a pomoćne kočnice 20%. Nova Suzuki Vitara 2015 - Stranica 9517 stu 2016Molim da mi netko objasni ovo "čudo"16 ruj 2015Ručna kočnica, pitanje ? Citroën Forum Hrvatske › Citroën općenitoSpremljeno u privremenu memorijuSlično6.

Koeficijent kočenja radne kočnice
Prema tome vozilo i s ovako "malim" silama kočenja na stražnjoj osovini, ako je ukupni koeficijent kočenja radne kočnice veći od 50% na tehničkom pregledu. Primjer kada je zadovoljen koeficijent kočenja radne kočnice na prazno vozilo i kada je postignuta blokada kotača kod ispitivanja parkirne. Ako podaci proizvođača o srednjem koeficijentu zacrnjenja i radnoj. Razlika sila kočenja za radnu kočnicu na točkovima iste osovine ne smije biti veća od.
Koeficijent kočenja radne kočnice
Zakonske vrijednosti koeficijenata kočenja za vozila u BiH.


Ispitivanja radne kočnice mora biti obavljeno u sljedećim uvjetima:. Pri tome utvrđuje koeficijente kočenja ovisno o vrsti vozila i razliku sila. Koeficijent prianjanja odeđuje se iz najvećeg stupnja kočenja vozila, bez. Dijagnostika sustava za kočenje provodi se u stacionarnim. U stupcu „Koeficijenti kočenja“ nalaze se minimalni iznosi sile kočenja koje vozila. Propisane najmanje vrednosti kočnog koeficijenta, koje su navedene.


Najveća dozvoljena razlika sila kočenja za radnu kočnicu na točkovima. Studijski program: Drumski saobraćaj.

Koeficijent kočenja radne kočnice
Provera koĉionog sistema motornih vozila. Efikasnost kočenja vozila se izražava preko kočnog koeficijenta Kr koji predstavlja. Pri upotrebi radne i pomoćne kočnice razlika sile kočenja na točkovima. Osim visoke točke vrelišta ulje za kočenje nesmije nagrizati. Održati jednako efikasno kočenje i pri dugotrajnom intenzivnom kočenju.


Sila kočenja može biti manja od radne kočnice. Ovaj koeficijent se zapravo meri prilikom tehničkih pregleda vozila i određuje zakonsku ispravnost uređaja za kočenje. Nejednolikost sila kočenja radne kočnice na svakom kotaču ne smije biti veća od 20%. Djelovanje radne kočnice i učinkovitost (efikasnost). Disk kočnice s pokretnim sedlom, sl. C, a koeficijent trenja im je oko 0,4.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.