petak, 4. studenoga 2016.

Odbitak pretporeza kod financijskog leasinga

Odbitak pretporeza kod financijskog leasinga U svezi s upitom gospodina "A" o mogućnosti odbitka ukupnog pretporeza za teretno vozilo kupljeno putem financijskog leasinga od društva "B" iz Zagreba. Postavljen je upit o poreznom tretmanu poslova financijskog leasinga i aktivnih. Kod financijskog leasinga ili najma predmeta dugotrajne.

Odbitak pretporeza kod financijskog leasinga
Odbitak pretporeza kod primatelja moguć je samo ako je isporučitelj za to. Ina, pretporez se priznaje u cijelosti, osim ako primatelj lizinga ne obračunava. Razlika između operativnog i financijskog leasinga. Financijski leasing namijenjen je onima koji po isteku leasinga žele steći vlasništvo nad objektom.
Odbitak pretporeza kod financijskog leasinga
Obzirom da leasing društvo takav ugovor treba klasificirati kao financijski leasing.


ODBITAK PRETPOREZA KOD FINANCIJSKOG LIZINGA. Kada bi radili listu TOP 10 najčešćih pitanja, leasing bi sigurno bio na samom. Korištenje osobnog automobila društva u privatne svrhe – odbitak pretporeza. Ukidanje prava na odbitak pretporeza na nabavku automobila. Dakle, prilikom nabavke vozila putem Financijskog leasinga vaš će realni. U slučaju leasinga ili najma osobnih automobila te drugih sredstava za osobni prijevoz nije dopušten odbitak pretporeza koji se odnosi na. Osobni automobili i ostala motorna vozila konstruirana. Kamate kod financijskog leasinga osobnih auto- mobila oslobođene.


Odbitak pretporeza kod financijskog leasinga
PDV-a na rate financijskog leasinga od 01. S-leasing Erste banke u financijskom leasingu nudi fiksnu kamatu od 6,45. PDV-a koje ne ostvaruju pravo na povrat pretporeza. Može li pravna osoba iskoristiti PDV na vozilo kao pretporez? Odbitak ukupnog pretporeza za teretno vozilo kupljeno putem financijskog leasinga 19.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.