utorak, 8. studenoga 2016.

Planparalelna ploča

Planparalelna ploča Planparalelna ploča Optička ploča ili planparalelna ploča je sredina sa paralelnim naspramnim površinama. Svetlosni zrak koji prolazi kroz planparalelnu ploču se prelama.

Planparalelna ploča
Zaštitna stakla su najčešće u obliku planparalelne ploče, i zato je zanimljivo proučiti hod zrake kroz nju.
Planparalelna ploča
Planparalelna ploča je homogena optička sredina. Svjetlosni zrak propušten kroz providno tijelo čije su naspramne površine ravne.
Planparalelna ploča
Posts about planparalelna ploca written by fizikazaosnovce678.
Planparalelna ploča
Prelamanje svjetlosti i prelamanje kroz planparalelnu ploču. ODREðIVANJE INDEKSA LOMA STAKLA I VODE.


Gradivo i lekcije iz fizike, power point prezentacije. PLANPARALELNA PLOČA; PROVJERA IZRAZA ZA POMAK. Ako su granice medija ravne i paralelne plohe (planparalelna prozirna ploča – kao što je prozorsko staklo) zraka nastavlja put u istom smjeru. C kapacitet kondenzatora a ) V razlika potencijala između ploča. Croatian-English Translation for planparalelna ploča - online dictionary EUdict.

Planparalelna ploča
Prolazom kroz planparalelnu ploču zraka.


Odnedi debljinu sloja zraka izmedu planparalelnih ploča poznatog indeksa loma n isključivo. Tok homogenog električnog polja kroz ravnu ploču. Za poboljšanje točnosti može se postaviti planparalelna ploča na objektiv teleskopa. Okular je gornji dio koji je sastavljen od sistema leća između kojih je planparalelna ploča s oznakama nitnog križa s prizmatskim otklonom i tabo ili ISO sheme. Refleksijom zraka svjetlosti na plohama P1 i P2 dobijemo pruge interferencije. Klin se sastoji od dviju planparalelnih ploča koje zatvaraju kut α. Prizmu i planparalelnu ploču možete uvijek ispitati na drugoj vježbi.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.