utorak, 8. studenoga 2016.

Releji maturski rad

Releji maturski rad Uvod Releji su sklopni aparati koji se aktiviraju od jedne ili više električnih veličina kao što su ( napon, struja, snaga…). Svi releji se uključuju preko više. Imaju niz pogodnosti koje utiču na čestu primenu, jedne od njih su rad na opsegu. Postoje nekoliko vrste releja: releji snage, step releji, industrijski releji. Maturski, seminarski i diplomski radovi iz informatike. Rele je električna komponenta, čija je osnovna uloga da pod dejstvom upravljačkog. OSNOVNI DIZAJN I RAD PRINCIP RADA RELEJA UVOD Vrste releja 4. Rad treba da bude ilustrovan crtežima, skicama i. ULN2803 kolu provede i samim tim uključi rele koji se.


Sklopni aparati upravljaju radom uređaja za proizvodnju, transformaciju. Releji – djeluju na druge uređaje pod utjecajem mjerene veličine. Pločica se sastoji od kontolera PIC 16F84, releja koji se napaja. Slike Pozar Releji Strujni Naponski Usmjereni. Zaštitni Releji Serije KONPRO - RIUX_SEMINAR. U ovom poglavlju bit će opisan PLC uređaj, prednosti uporabe, princip rada, kao i. Na digitalne izlaze iz PLC-a su najčešće spojeni magnetni svici, releji. Izjavljujem da sam ovaj rad izradio samostalno, služeći se znanjem stečenim. Pomocna literatura za maturski rad na temu protoc.


Opasni reimi rada sinhronih generatora. Zatita generatora od nesimetrinog optereenja. Srebrenik, 30 KM, Relej je kao nov samo ga koristio za maturski rad. Drugi deo animacije za maturski rad na temu rashladnih i termičkih uređaja. Predmetni profesor: Ime i prezime, prof. Učenik: Ime i prezime, IVodjeljenje.


Ubrzavanjem motora slabi struja kroz radni namot i zavojnicu releja i kad se približi nazivnoj.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.