nedjelja, 20. studenoga 2016.

Uvećanica od lav

Uvećanica od lav Imenice koje označavaju nešto uvećano su uvećanice. Nastavci za uvećanice: - etina, - urina. U kvizu koji je pred tobom provjeri svoje znanje iz hrvatskog jezika. U zadacima ćeš odrediti koje od ponuđenih riječi su pravilno. Umanjenice, uvećanice i kako se s njima borimo. Tako mi slona( pih...što ovo ima puno smisla)! By the way, koja je uvećanica od "miš"?

Uvećanica od lav
Fonem Ć dolazi: □ u riječima u kojima.


Heidler: Lisica i gavran ili Lisica i roda ili Lav i miš; M. ALI STRUČNI LATINSKI NAZIVI PIŠU SE VELIKIM POČETNIM SLOVOM – Felis leo - lav, Viola odorata – ljubica). U srbistici se značenjem umanjenica bavi rad I. Globočec, Špičkovina, Začretje, Pantovčak. Lav Nikolajevič Tolstoj, Oton Župančič. Pravopis Sustav odnosno skup pravila prema kojima se grafijski znakovi (slova) određenoga jezika bilježe pri pisanju riječi i rečenica Pravopis može biti:. L-A-V R-U-K-E Z-V-O-N-O N-O-G-O-M-E-T. UVEĆANICA za usne)kuuujaa gadna negativna zločesta. Od uvećanica obična je jedino hrpetinu:. Augmentativ (uvećanica, od lat. augmentativum) je imenica koja ima uvećano značenje.


Najčešće nastaje dodavanjem prefiksa ili sufiksa na osnovni oblik ili. Obrazovna postignuća: prepoznati umanjenice i uvećanice kao vrste imenica. Naziv potiče od latinske reči augmentativum, što znači “uvećanica”. Augmentativi mogu biti pozitivnog vida (dobričina, drugarčina), ali i negativnog vida. Metodija, sinova visokog vizantijskog vojnog zapovjednika (drungara) Lava. Kralj lavova je jedan od najgledanijih dječjih filmova. Lavovi, neće mi biti problem, jer poznajem u Lavovi ljudi, koji.


Od zadanih imenica napravi umanjenice i uvećanice.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.