nedjelja, 18. prosinca 2016.

Uvoz auta iz švicarske u bih

Uvoz auta iz švicarske u bih Zanima me da li neko ima pouzdanu informaciju sta mi od papira treba da izvadim tamo kako bih mogao ocariniti auto u BiH. Uvoz auta - Page 4725 objava12 kol 2014TROSKOVI ZIVOTA U AUSTRIJI,NJEMACKOJ. Uvoz vozila na invalidsku povlasticu25 objava25 srp 2010Više rezultata za forum.

Uvoz auta iz švicarske u bih
Spremljeno u privremenu memorijuPrevedi ovu stranicu7. Međutim, pošto ona nije u Evropskoj uniji, do sada se plaćala carina od 12,5% na. Zahvaljujući primeni novih propisa, uvoz polovnjaka iz Švajcarske od 01. Sledi mi višednevni trud da obezbedim sva ta dokumenta da bih na.
Uvoz auta iz švicarske u bih
Uprava za indirektno oporezivanje BiH provodi carinski postupak uvoza svih roba u BiH pa tako i putničkih motornih vozila.


Kako će se oporezivati „uvoz“ rabljenog automobila iz Švicarske i iz Slovenije nakon ulaska RH u EU od strane fizičke osobe – nepoduzetnika? Slovenije, Njemačke, Austrije, Belgije, Holandije, Francuske, a rjeđe iz Španije, Švedske, Švajcarske. BiH je omogućen uvoz bez carina za većinu proizvoda iz. Biće sada dakle jeftinijih solidnih auta iz Švicarske u BiH. Sporazum o uvozu bez carine u BiH iz Švicarske, Norveške, Islanda i Lihtenštajna. Pozdrav,posto se cesto javlja pitanje oko uvoza auta,šta,gdje i kako. KM papirologije i putarina iz Njemacke do BiH bez poreza i carine.


Odluka po kojoj će se u BiH moći uvesti samo vozila koja ispunjavaju EURO 4 standard, stupila je danas na snagu.

Uvoz auta iz švicarske u bih
Prijatelj zeli kupiti Cadillaca u svicarskoj za neke sitne novce. Zanima ga koja je procedura i kako se placa i to sve sta ide, posto svicarska nije. Ali Švicarska nije u EU, što bi značilo da na uvoz lupaju i pdv i carinu? Htio bih registrirati sinovog V-maxa na naše tablice. Uvezao do sada 2 auta i shema je da na cijenu platiš prvo carinu pa na zbroj cijene i carine. Na uvoz polovnih putničkih motornih vozila iz zemalja članica EU u BiH plaćaju se, kako kaže portparol Uprave za indirektno oporezivanje.


Uvoz, 573526379,70, 531620638,83, 874700267,22, 912803158,20, 1300027551,96. Novčana davanja ovise o vrsti kupnje; 1. Ako kupujete vozilo u BiH, Srbiji, tj. Uvoz automobila u Hrvatsku – jedno sasvim osobno iskustvo. Da bih doskočio tome, pokušao sam iz nekoliko različitih uloga saznati koliko. Vas da auto bezbjedno i uredno uveze u BiH. Uvođenjem standarda Eko 4 prilikom uvoza automobila u BiH uskladiće se najniži tehnički zahtjevi vozila s evropskim normama u ovoj oblasti.


Vozila iz Švicarske su odlična, no Švicarska nije članice EU pa su davanja uvoza mnogo veća. Iz koje god zemlje se odlučili uvesti vozilo uvijek budite na. Koja je razlika u pojmovima uvoz i unos vozila? Unos vozila je svaki unos u Republiku Hrvatsku s teritorija države članice Europske unije, kako je propisano.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.