utorak, 6. prosinca 2016.

Zujanje u kotačima

Zujanje u kotačima Već duže vrijeme čujem zujanje u području prednjeg kotača koje se pojačava s brzinom a jače je izraženo kod naginjanja na bilo koju stranu. Ako zujanje preraste u zvečanje, onda je vrijeme da se pogled usmjeri. No, ako kod skretanja s posve smotanim kotačima u bilo koju stranu.

Zujanje u kotačima
Prednji ležaj i more15 objava24 srp 2011getriba zuji u svim brzinama18 objava15 stu 2010GOLF 3 TDI 1Z GETRIBA CYP9 objava9 kol 2010Tutnjanje desnog prednjeg kotaca? Zujanje tijekom vožnje - Peugeot Klubpeugeot-klub. Ako se čuje kao zujanje to glasnije što si brži može bit od guma ili od.


Pri dolasku na more pokvario mi se ležaj na prednjem desnom kotaču.

Zujanje u kotačima
Spremljeno u privremenu memorijuSlično29. Zvuk se cuje i kad sam probao voziti u leru (pri navedenim brzinama). Na autu se čuje nešto poput zujanja prednjeg ležaja kotača. Pri vožnji na neravnom terenu čuje se lagano zujanje u stražnjem desnom dijelu vozila. Prilikom veće brzine čuje se zujanje u zadnjim kotačima. To zujanje-brujanje nestaje samo u lijevoj krivini.


Ako čujete zvuk kao da netko brusi tijekom skretanja u zavoju ili gdje. Ponekad se dogodi da u kotač, u sustav uleti kakva grančica koja se ne. Kada čujemo jako zujanje u gumama, posebice pod jačim brzinama kretanja vozila, znak je da su otišli ležajevi kotača.

Zujanje u kotačima
Zamjena ležaja na stražnjim kotačima, uradi sam. Ležaji se kupuju uštancani u glavčinu, pa se mijenja sve u kompletu. Jedino od nesvakidašnjega alata treba imati.


Kvar zujanja u i oko mjenjača prilikom stajanja vozila na mjestu. Kupujem jednu 124ku 250D i auto solidan jedino sto se cuje zujanje u zadnjem dijelu. Promjenio sam ležaje u kotaču i prijenosu?

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.