nedjelja, 22. siječnja 2017.

Auto na firmu 2016

Auto na firmu 2016 Upotreba službenog automobila u službene svrhe. Kao i svakom poduzetniku i vama će prije ili kasnije (vjerojatno prije) pasti na pamet da kupite auto na firmu i. Navedeno je pogotovo slučaj kada se za automobile ne obračunava primitak u naravi (detaljnije objašnjeno u poglavlju dohotka), što je.

Auto na firmu 2016
Mogu li ako je auto kupljen na firmu sve troškove održavanja podmirivati iz dobiti firme ? Spremljeno u privremenu memorijuZlatko Horvat. Za službeni automobil treba uvijek voditi evidenciju o korištenju. Ukoliko službeni automobil želimo koristiti u privatne svrhe imamo dvije.
Auto na firmu 2016
Danas se vrlo često susrećemo sa situacijom da se automobil, kao dio dugotrajne imovine poduzeća, koristi u svrhu obavljanja djelatnosti ili za.


Obveznici PDV-a koji prime račun s datumom isporuke poslije 1. Zanima me moze li se kupiti auto na operativni leasing na firmu koja nema zaposlenih. Da li mogu darovnim ugovorom sa tvrtke na sebe prenijeti auto. Ja koristim po dva osnova auto na taj nacin, oba pravna lica imaju: 1. Kod mene u firmi po istoj ovoj racunici po kojoj mozes. Kako platiti manje poreza na dobit u 2016. Da li je moguće otkupiti, prodati automobil kupljen na firmu po simboličnoj. Koristi li se osobni automobil za obavljanje određene djelatnosti ili za prijevoz.

Auto na firmu 2016
Dakle, ukoliko službeni automobil koristi osoba koja je zaposlena u firmi.


Tako u nepopularnu kategoriju uz automobile spadaju i motocikli. Naime, većina poduzetnika koristi osobne automobile u službene i manje službene svrhe. I sve je u redu dok nas ne posjete porezni inspektori i počnu češljati. Vlasnik i direktor poduzeća (u radnom odnosu u drugoj firmi) kupio je. Kakvu evidenciju za auto ustrojiti obzirom da nema zaposlenih radnika. Ako poduzeće kupuje rabljeni osobni automobil, koji služi za osobni prijevoz. Konačni obračun članarine turističkoj zajednici za 2015. Pravila o PDV-u za automobile kupljene u nekoj drugoj državi EU-a.


Automobil možete kupiti bilo gdje u EU-u. Zbogom povlasticama: Državi od poreza na aute i gošćenje 600 milijuna kuna, lani "na firmu" kupljena 33 porschea. Ako ima novac za takve »igračke« neka onda plati i porez na auto koje košta. Struktura troška nabave osobnog au- tomobila. Male i srednje tvrtke su zbog krize promijenile način kupovanja vozila za 180 stupnjeva.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.