utorak, 31. siječnja 2017.

Fizikalna optika

Fizikalna optika Zakon nezavisnosti širenja snopova svjetlosti. Do sada smo u svojim promatranjima svjetlosnih pojava samu svjetlost predočavali zrakama koje izlaze iz izvora svjetlosti te. Fizikalna optika - Zasniva se na valnoj teoriji svjetlosti.

Fizikalna optika
Preskoči na odjeljak Valna optika ili fizikalna optika - Valna optika ili fizikalna optika tretira svjetlost kao elektromagnetski val, koji se u vakuumu širi. Mjesto izvođenja: Institut „Ruđer Bošković“. Koja je razlika između valne i geometrijske optike? FIZIKALNA OPTIKA U valnoj optici razmatramo pojave svojstvene svjetlosti kao valu: interferenciju, ogib i polarizaciju.
Fizikalna optika
Dio optike koji uzima u obzir valnu prirodu svjetlosti naziva se fizikalna optika.


Interferencija svjetlosti je pojava preklapanja dvaju ili više valova svjetlosti. U širem smislu, optika se bavi i infracrvenim, ultraljubičastim, a djelomice i rendgenskim zračenjem. Klasična se optika dijeli na geometrijsku i valnu (fizikalnu). Rajka Jurdana Šepić, Fizika 2, PFRI 2012. Tema ovog završnog rada je fizikalna optika. U uvodu ću definirati osnove same optike kao grane fizike te samu fizikalnu optiku kao i povijest.


Ta del kategorije vsebuje 8 naslednjih strani, od skupno 8. Svakoj fizikalnoj veličini pridružena je jedinica kojom se ta veličina mjeri. Osnovne jedinice Međunarodnog sistema mjernih jedinica - SI (System International). Ovi zakoni temelj su geometrijske optike, postoji i fizikalna optika koja se. Klasična optika se dijeli na fizikalnu optiku koja proučava valna svojstva svjetlosti i geometrijsku optiku koja predočava širenje svjetlosti u. Optika II: fizikalna optika - optički instrumenti. Akademija kazališne i filmske umjetnosti, 1974 - 122 pages. Industrijsko obrtnička škola, Slavonski Brod.


U geometrijskoj optici: Svjetlost je.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.