ponedjeljak, 23. siječnja 2017.

Kotiranje prozora

Kotiranje prozora Normirani simboli crtanja u graditeljstvu su međunarodno dogovorene grafičke oznake za pojedine dijelove građevine: prozori, vrata, stubište, dimnjak, itd. Primeri prozora i vrata u glavnom projektu R 1:50. Veličine pravokutnih presjeka (drvena građa, dimnjaci) otvora (prozori, vrata) i usponi.

Kotiranje prozora
Pogledi na procelja crtaju se uskim crtama, i to prozori dvjema crtama na sva cetiri. Dio zida ispod prozorskog otvora naziva se parapet, a onaj iznad prozora. Kotiranje je unošenje mjera u tehnički nacrt. OSNOVNI POJMOVI IZ GRAÐEVINARSTVA Kako su proizvodi građevne stolarije ˇvrsto povezani sa zidnim otvorima, zidovima i stropovima.
Kotiranje prozora
Nacrt mora biti jasan da ga mogu čitati svi zainteresirani Što je : kotiranje?


Traku možemo smještati bilo gdje na radnom prozoru po sistemu Drag and Drop. Puna verzija: Idejni nacrt - kotiranje. Svaki kat presjecamo u razini prozora i vrata i crtamo u pogledu odozgo. Na njemu se vidi raspored prostorija, a pomoću simbola se prikazuju. Korištenje alatke je jednostavno, uključimo alatku za linearno kotiranje (Dimension Tool), kliknemo na sve krajnje tačke zida i prozora, nakon toga dvostrukim. Samodejno kotiranje v programu ACAD-BAU, nadgradnji AutoCAD-a za arhitekturno načrtovanje vam.


Pojednostavljeno crtanje i kotiranje. PRAVOKUTNO PROJICIRANJE I KOTIRANJE.

Kotiranje prozora
Ostala namještanja u prozoru Options. XP nam treba samo 10 minuta za kotiranje a u CAD-u 135 minuta. CAD upotrebljava ovaj format kotiranja. Obrađivanje prozora: Za obrađivanje ili pomicanje.


Okvir naredbenih redaka – unos naredbi, plutajući izbornik, prozor i tipka F2, uloga.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.