subota, 21. siječnja 2017.

Liker od oraha orahovac recept

Liker od oraha orahovac recept Liker od oraha orahovac recept Približno vrijeme za berbu mladih zelenih oraha je blagdan Sv. Domaći liker od oraha – Orahovac jedan je od mojih najdražih pića. Coolinarici je tagirano tagom liker-od-oraha. Napravite liker od oraha - narodni lijek za probavu i štitnjaču. Recept za njegovu izradu može se naći i u samostanskim spisima, bilješkama. ORAHOVAC VEČ JAKO DUG O I SVI MI KAŽU DA JE PREFIN MISLIM DA.


Liker od oraha orahovac recept
Ljekoviti liker od oraha, popularni orahovac pomoći će vam pri bolestima želuca i štitnjače. Donosimo vam isprobani recept star 90 godina. Liker od oraha ima specifičnu aromu i ukus, pomalo je gorak. Ja sam ove godine napravila dosledno ovom receptu, evo za koji dan bi. Za ljekoviti orahovac se zeleni orasi narezani na četvrtine stavljaju u rakiju. U nastavku ću napisati recept za spravljanje jednog i drugog napitka. Orahovac je poznati domaći liker, cijenjen manje ili više, ali kod mene zauzima počasno.


Procjeditei nalijte u flaše vaš domaći liker od oraha. Sto puta smo kod nje degustirali ovaj izuzetan liker i ovo zaista zaslužuje da bude. Kažu da zelene orahe treba koristiti do Blagdana Sv Ante ( 13.06 ) jer su. I ne znam recept i ne pitaj, moj tata je zaglibio u te rakijetine i ne usudim se. Sastojci: 12 komada zelenih oraha 25 dg šećera 2-3 zrna pržene kave 2 štapića cimeta 1 štapić vanilije korica od jednog limuna 1 litra domaće. Orahovac liker od zelenih oraha, prirodan lek za želudac, sluzokožu usta i grla, i posebno, za. Pročitajte još: Fini domaći liker od višanja i lozovače. Prvi recept: Vreme pripreme:10 min Priprema:.


MASLAČAK: Recepti za čaj, sirup, sok, džem, vino i rakiju. Sve o temi: alkohol, orasi, recepti. Nisam nikada do sada radio ovaj liker, ali za sve postoji prvi puta. Za ovaj liker treba uzeti orahe dok su veličine lešnika ili malo veći (negde u drugoj polovini maja meseca se beru). U ovoj fazi rasta orasi su puni joda i zato su. Orah, orahovača, Rakija, Pelinkovac, Orasi, Liker, Anis, Cimet.


Zaobiđite antibiotike zbog bola u grlu: Ovo su prirodni recepti za brže. Nije prekasno, prema mom receptu se orasi beru za svetog Ivana (24.06.).

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.