nedjelja, 1. siječnja 2017.

Map senzor simptomi kvara

Map senzor simptomi kvara Ispitivao sam ispravnost mog MAF senzora na 156 JTD i ustanovio da je neispravan. Najčešči kvarovi su da MAF pokazuje stalno isti napon, napon se. Ovi svi simptomi uzrokuju nepravilan rad motora jer centrala nema. Bravo jtd 105 ks - nakon čišcenja map senzora potrosnja porasla. Koji su simptomi zaprljanog, pokvarenog MAP-a? WD-40, i do skoro je bio dobar, ali sad se opet javljaju stari simptomi. Mogući kvarovi su: svjećice, elektronika palenja, oksidirane dizne, procesor zraka. U slucaju kvara ovog senzora, ecm ce zameniti predpostavljenu.


U ovom dijelu ćemo opisivati senzore na motoru automobila te možda. NE dijagnosticira kvar , jer senzor nije. Kada se i otkrije kvar pomoću dijagnostičkog kompjutora to ne mora biti. MAF senzor se ugrađuje strogo namjenski u pojedino vozilo tako da nisu istih. MAP senzor (Manifold Absolute Pressure). Nisam primijetio druge simptome koji bi ukazivali na amortizer. Jeste sigurni da nije rijec o MAP-u, a ne MAF-u (mozda tu moze postojati kakva razlika)? Lista specifičnih simptoma kvarova za dotično vozilo.


Kaj se tiče map senzora, tu grešku mi je javljao u početku (sad više ne pokazuje) ali ga nisam mijenjao jer mi je majstor rekao da ako je on u kvaru da onda. Maf senzor je cesta boljka vw automobia sa dieselskim motorom. Pa ako je oko 100-200 KM nije bas lagan kvar. Dali je moguće da je u pitanju senzor temperature rashladne tekućine. Nadam se da se nebude ponovio pa da saznaš u ćemu je bio kvar :too:. Upravo imam simptome druge situacije, dosta je blaga varijanta. Pali li se povremeno lampica indikatora kvara (MIL) ili se pojavljuje DTC? I ja sam imao isti kvar 2009 godine a popravljen je zamjenom.


Kolega ja bih dodao i : senzor temperature,MAP,MAF,pogledao. Ti simptomi potpuno ukazuju na zaprljanu turbinu. Potrebno je pronaći kvar kako bi se odredio problem.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.