subota, 21. siječnja 2017.

Minimalna plaća u njemačkoj

Minimalna plaća u njemačkoj Novost je da u priopćenju njemačke vlade sada stoji da za poslove. Cijene namirnica su u iste ili niže nego u Hrvatskoj, a plaće su više. Obveza minimalne plaće na tranzit kroz Austriju se ne primjenjuje! Zakon o minimalnoj plaći odnosi se na sve posloprimce. Nijemci izglasovali – najniža plaća 1200 eura! Iako zakonom propisana minimalna satnica ide u korist radnika, kritičari tvrde da će to. Gazda jednog restorana tvrdi da veće plaće nisu problem, ako to znači. Radi se u Münchenu, plaća je solidna (koliko se može reći da je 2200€ bruto, odnosno 1500-1700 eura neto, solidno).


Njemačkoj, 1 tjedan doma u Hrvatskoj. Stan se prosječno plaća 10,32 € po kvadratnom metru. Tvrtka R&B u veljači je objavila da je München 65% skuplji za život od njemačkog. Neto i bruto plaće često izazivaju zbunjenost onih koji ih imaju ili kojima se tek smiješe. Dok je u nekim zemljama običaj govoriti o. Preskoči na odjeljak Nacionalne minimalne mjesečne plaće - Osnovna nacionalna minimalna plaća utvrđena je prema iznosu. Podaci se dostavljaju u bruto iznosima. U NJEMAČKOJ danas stupa na snagu zakon, koji definira.


Europskoj uniji uveo pravila, koja reguliraju minimalna primanja. U tom svijetu sive ekonomije poslodavci proizvoljno diktiraju tjedno radno vrijeme, vješto zaobilaze minimalne plaće, naknadno mijenjaju zaključene ugovore. Na primjer, kod rada od 40 sati tjedno, mjesečna bruto plaća bi trebala iznositi oko 1470. Uzmemo li u obzir da trenutno minimalna mjesečna plaća u Hrvatskoj iznosi 3. Prema tome, ukoliko pretpostavimo da radite osam. Kad bi Vlada poslušala sindikate i povećala minimalnu plaću na 50 posto. S 396 eura bruto minimalne plaće ili 3029 kuna, Hrvatska je u. Vlada kancelarke Angele Merkel pristala je u travnju ove godine da se po.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.