nedjelja, 12. veljače 2017.

Dizel u benzinskom motoru

Dizel u benzinskom motoru U stvarnosti nije toliko jednostavno zamijeniti goriva na benzinskoj crpki jer cijev. Kad benzin uđe u dizelski motor, on djeluje kao razrjeđivač. Ako se ipak dogodi da u benzinski spremnik takvog automobila uđe dizelsko.

Dizel u benzinskom motoru
Ne palite motor i pročitajte što napraviti on Dnevno. Bez obzira na to je li riječ o benzinu ili dizelu, procedura je ista. Citroën Forum Hrvatske › Citroën općenitoSpremljeno u privremenu memorijuSlično22. Da bi znali odgovor na to pitanje malo ćemo proći neke osnove dizel motora.


Dizel u benzinskom motoru
Varničenje na auspuhu zbog sipanja dizel goriva u benzinski motor. Greškom radnika na benzinskoj pumpi ili vašom nepažnjom u rezervoar. Ja sam ulio greškom na benzinskoj oko 2l dizela, i na to 12 l benzina. Ponašanje i moguća šteta vozila s dizel motorom u kojeg je usut. A netko ima strah od točenja krivog goriva u automobil, pa nekoliko puta provjeravaju koje crijevo su uzeli na benzinskoj stanici. A prije svega ne bi uopće trebali paliti motor ako smo natočili krivo gorivo.


HDi ulila sam Eurosuper 95 umjesto Eurodiesela. Naime, benzinsko gorivo u dizelskom motoru, pri povišenim tlakovima. Pritisak i temperature u cilindru su veći nego kod benzinskih motora, kao i stepen iskorištenja motora.

Dizel u benzinskom motoru
Sporohodni dizel motori koji se koriste na brodovima. Dizelski motor je karakterističan po tome što nema svjećice, u cilindru se komprimira. Tlakovi i temperature u cilindru su veći nego kod benzinskih motora, kao i. Stoga, kad se gorivo toči, širom otvorite oči! U 90 posto slučajeva događa se da se u spremnik automobila s dizelskim motorom utoči benzin. Najčešće se desi da benzin ulijemo u automobil sa dizel motorom, što je.


Preporučen (+42) Ne preporučen (-3); Sipanje dizela u benzinski motor. Otkad su izumljeni automobili postoji vječna dvojba – koji je motor bolji, benzinski ili dizelski. Kasnije su se u ovu utrku ubacili i automobili n. Turbo sukladan sa standardom Euro 6 i troši samo 5,2 l. Bio je iznenađen koliko su bili neučinkoviti benzinski i parni motori. Jel imao neko ovakvo iskustvo sa ovim motorom? U stara, dobra vremena kad nije bilo baš nekih aditiva i kad se dizel smrzavao.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.