četvrtak, 2. veljače 2017.

Plaćanje robe gotovinom u inozemstvu

Plaćanje robe gotovinom u inozemstvu Plaćanje robe gotovinom u inozemstvu Inozemni prodavač želi da mu platimo isključivo u gotovini u eurima. Možemo li to učiniti prema našim propisima? Može li se plaćanje i naplata robe i usluga iz EU vršiti u gotovini?

Plaćanje robe gotovinom u inozemstvu
Ukoliko plaćate u gotovini inozemnim dobavljačima, tada vrijednost. Da rezimiramo, ukoliko robu ili usluge prodajete za gotovinu drugom. Vezano za naplatu u gotovini u kunama, rezidenti mogu na osnovi izvoza robe i usluga primiti naplatu od nerezidenta u gotovini u kunama bez. Tako se primjerice u gotovini bez ograničenja može isplatiti naknada za prodane.


Plaćanje robe gotovinom u inozemstvu
Nalogu za plaćanje u inozemstvo kojim rezident u Banci podiže gotovinu. EUR s nerezidentima, kada je riječ o prodaji robe i pružanju usluga, prodaji nekretnina. Plaćanja i naplate u poslovima s nerezidentima u gotovini u kunama, stranoj gotovini i čekovima. Za mjesečna plaćanja ili naplate u stranoj gotovini i čekovima iznosa većih od. U Republici Hrvatskoj stranom se gotovinom plaća isključivo na način koji je. IZVRŠITI PLAĆANJE U STRANOJ GOTOVINI I GOTOVINI U. U inozemstvo se može platiti u stranoj gotovini i čekovima na osnovi uvoza robe i usluga u vrijednosti do 3. Ključne riječi: upravljanje gotovim novcem, naplata i plaćanje u gotovini.


Dakle, plaćanje računa i naplaćivanje proizvoda odnosno robe u trgovini na veliko. Da li se plaćanje karticama Maestro, Visa, Mastercard i American Express i ostalim. Primjer: Kupac stranac kupi robu te dobije uz robu obrazac za povrat poreza. PDV-P od carinarnice, za nabavljena dobra u RH iznesena u inozemstvo, ne smatra se. Kako postupati kod računa za predujam naplaćenog u gotovini? Dopušteni su plaćanje i naplata između rezidenata u devizama u sljedećim slučajevima:.


Devizno poslovanje čine tekući poslovi i tekuća plaćanja kao dio deviznog poslovanja. Potraživanje iz inozemstva slobodno se naplaćuje u stranoj gotovini. Odluke o plaćanju i naplati u stranim sredstvima plaćanja u.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.