četvrtak, 9. ožujka 2017.

Kako radi abs na autu

Kako radi abs na autu Time je ABS jedan od najvažnijih sigurnosnih sustava u automobilu, koji. Ovo je sve normalno i pokazatelj je da Vaš ABS radi baš onako. Vozač je glavni faktor bezbednosti u automobilu.

Kako radi abs na autu
Razni sistemi i uređaji, tu su samo da pomognu. Stoga je važno da se upoznamo sa načinom. To znači bez servo potpore, ali i bez ABS-a.


Dakle, čak i ako ABS ne radi, auto će kočiti.

Kako radi abs na autu
Upravljačka jedinica ABS-a, naime. Na vozilu bez ABS sistema, pri naglom kocenju, tockovi blokiraju i vozilo se. Ukoliko ABS sistem prestane da funkcioniše sistem za kocenje funkcioniše i dalje kao. Side Assist Sigurnosni sistemi u automobilu se dele na pasivne i aktivne. Anti-lock Braking System ili skraćeno ABS, u prevodu znači – sistem protiv blokiranja. Radi se o elektronskom sistemu koji uz pomoć senzora pomno prati šta se.


Sa ABS-om apsolutno ne treba "dozirati" kocenje, sistem onda ne radi kako valja. Kao i vecina novotarija, ovo je napravljeno za prosecnog. ABS je skraćenica od njemačke riječi Antiblockiersystem, što je ime za sigurnosni sistem koji se ugrađuje u automobile koji sprječava blokiranje kotača.

Kako radi abs na autu
ABS uređaja u automobilu, a razlog tome je često i zap. ABS sustava bez panike, događat će se čudne stvari i to je znak da ABS radi! Bicikl je najsigurnije prevoziti u automobilu, ali to je najčešće nemoguće, osobito. Poslije snažnog kočenja u automobilu koji ima ABS, neupućen vozač bi naredni dan odvezao automobil majstoru i žalio se kako mu se pedala.


Teoretski znam kako to čudo tehnike radi, znam i da u nekim uvjetima. Poanta je u tome da sa autom koji ima ABS mozes istodobno kociti i. Kočnice imaju jednu od najvažnijih uloga na našem automobilu, zaustaviti. Razlog podjele je sigurnosnog tipa, naime, radi se o tome da je moguće. Primjetio sam da kad je lampica upaljena ABS ne radi , a kad ne svijetli ABS. Svi novi automobili imaju ABS, a kako AntiBlock System sprječava blokiranje kotača pri naglom kočenju. Hidraulički retarder (radi na principu hidrauličke spojke). ABS (Anti Block System) sustav protiv blokiranja kotača. To ce ukratko reci da je abs sistem koji ne zavisi od vrste kocnica na autu, i da je svakako moguce da takav sistem radi kada su pozadi dobos.


Antiblokiersystem – sustav protiv blokiranja kotača. Sustav koji pomaže pri kočenju i sprječava blokiranje kotača kod intenzivnog kočenja. Kada kažemo ABS, čini nam se da je to nešto veoma komplicirano, no zapravo se radi o veoma jednostavnom sistemu. Kada se upali ABS lampica, to znači da ABS više ne funkcionise, ali da.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.