petak, 31. ožujka 2017.

Mjerna jedinica za energiju

Mjerna jedinica za energiju SI - MEĐUNARODNI SUSTAV MJERNIH JEDINICA. Džul (znak J) je mjerna jedinica SI za rad (W), energiju (E) i toplinu (Q). James Prescott Joule, prema kojem je jedinica i nazvana.

Mjerna jedinica za energiju
Energija, u fizici (oznaka E), je sposobnost nekoga tijela ili sustava da obavi neki rad;. Zakonite mjerne jedinice energije jesu: džul (J) u čast engleskog fizičara. Iz jedinice: džul, kalorija (15C), kalorija (međunarodna), kalorija (termokemijska), Btu, elektronvolt, erg, kilovatsat.


Izvedene SI jedinice s posebnim imenom.

Mjerna jedinica za energiju
Brošura sa sažetim prikazom međunarodnog sustava jedinica SI. Uporaba mjernih jedinica regulirana je i Pravilnikom o mjernim jedinicama. Prema međunarodnom sustavu mjernih jedinica, u čast engleskom fizičaru James. Energija je svuda oko nas i mi smo sačinjeni od energije. Mjerna jedinica fizikalne veličine je dogovorom utvrđen iznos te veličine.


Osnovne fizičke veličine i njihove mjerne jedinice po SI. J energija posebna područja var var. Sva trošila pretvaraju električnu energiju u neki drugi oblik energije! Rad (W) koji obavi izvor električne energije na. Kalorija je mjerna jedinica za energiju. Francuski fizičar i hemičar Nicolas Clement je 1824. Razliku između dimenzije i mjerne jedinice je u tome što dimenzija predstavlja.


Drugu glavnu skupinu čine radni strojevi koji dovedenu mehaničku energiju. Toplina je, za razliku od temperature, energija povezana s gibanjem čestica u. Mjerna je jedinica sustava SI za termodinamičku temperaturu kelvin (K), a u. Povratak na popis lekcija - fizika 7. Video; Tekst lekcije; Zapamti; Ponovi; Kviz; Forum. Sva tijela građena su od čestica koje su u. Prisjetiti se pojmova mehaničkog rada, mehaničke energije i mehaničke snage naučenih u osnovnoj školi. Razlikovati mjerne jedinice za rad, energiju i snagu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.