subota, 18. ožujka 2017.

Moze li se placati eurima u hrvatskoj

Moze li se placati eurima u hrvatskoj Iako je liberalizacijom deviznih propisa, još 2010. Mnogi turisti željeli bi plaćati u eurima, a i turistički djelatnici rado bih ih primali. No to je, uz poneke iznimke koje potvrđuju pravilo, nemoguće.

Moze li se placati eurima u hrvatskoj
Plaćanje u eurima i drugim stranim valutama dopušteno je, dakle, samo. Ovom odlukom određuju se poslovi u kojima su dopušteni plaćanje i naplata u stranim. Otvarate privatni nerezidentni račun u eurima u hrvatskoj banci. Ukoliko je i prodavatelj nekretnine nerezident, možete se dogovoriti da se ugovorena.
Moze li se placati eurima u hrvatskoj
Ovo može funkcionirati kod stanovnika Eurozone, no neki prodavatelji neće prihvatiti.


Tamo kupuj karticama sve šta možeš (tečaj koji ti se obračuna je bolji od svakog kojeg tam možeš dobiti). Kvantitativno popuštanje ECB-a donijelo je održiv oporavak u Eurozoni 1. Eurom se možete koristi u 19 država EU-a: Austriji, Belgiji, Cipru. Ako na području EU-a plaćate eurom, naknada za plaćanje ne smije biti. Mi ćemo uskoro biti u EU-u i nema razloga da se ne omogući plaćanje eurima. Europske unije, hoćete li odmah uvesti euro i hoće li se moći plaćati eurima. Odobreni kredit može se otplaćivati u stranoj valuti.


Hrvatskoj može legalno naplaćivati i u eurima.

Moze li se placati eurima u hrvatskoj
Za otprilike mjesec dana provest ćemo jedan vikend u Beogradu. I može li se negdje plaćati i eurima, ili moramo nabaviti dovoljnu količinu dinara? Nije moguće plaćati piće, hranu, sitne troškove, itd. Eurima će moći plaćati isključivo strani turisti, a ugostitelj nipošto ne smije strancu sugerirati. Ovakvo se plaćanje dopušta u iznimnim situacijama, kao što su. Većinom su cijene izražene u Eurima, ali plaćanje mora biti izvršeno u Kunama.


P: Može li kupoprodajni ugovor biti ovjeren i zaključen u stranoj državi? Pravni okvir u RH prvenstveno nose tri zakona: Zakon o deviznom. Vozila se na autocestama svrstavaju u 5 cjenovnih razreda ili.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.