nedjelja, 9. travnja 2017.

Crnokrpica zmija

Crnokrpica zmija Vitka zmija sa širokom plosnatom glavom. Njuška" je zašiljena, ali tupa, oči su male s okomitom zjenicom. U Hrvatskoj postoje dvije vrste zmija takozvanih poluotrovnica To znači.

Crnokrpica zmija
Odozgo je siva i ima tri niza crnosmeđih pjega. Pjegava crnokrpica (Telescopus fallax). Planinski žutokrug (Vipera ursinii) u hibernaciji. Zmije u Hrvatskoj_knjizni blok_13 3.
Crnokrpica zmija
Ljuta crnokrpica" ili "pržac" (Telescopus fallax fallax) spada u tzv. Spremljeno u privremenu memorijuSlično23.


OTROVNICE: Otrov zmijama služi prvenstveno za savladavanje plijena, ali ima i probavnu, te odbrambenu funkciju. Pojava zmije pred ulazom u stambenu zgradu u zadarskoj četvrti Bili brig u. Crnokrpica svoj otrov ubrizgava također kroz očnjake, ugrizom. Velika, zastrašujuća zmija obično jednoliko obojana sa "ukočenim" vitkim tijelom i uskom. Veće crnokrpice love plijen do veličine skoro odraslog balkanskog. OPISTOGLYPHAE (stražnjožljebozubice) porodice. U ovo vrijeme žestokih žega i zmije će poput ljudi potražiti debelu.


Crnokrpica zmija
SISTEMATIKA HRVATSKIH ZMIJA I ZMIJOLIKIH (BEZNOGIH) GU? Od 15 vrsta zmija u Hrvatskoj većina pripada porodici guževi i nisu. Na Braču ima pet vrsta zmija koje redovito sve ulijevaju strah u kosti. Malpolon monspessulanus) i crnokrpica ili pržac. Zanimljiva fotografija stiže s Pelješca. One u žrtvu luče otrov, ali ga ubrizgavaju. Boravak u prirodi povećava i druge rizike, primjerice od ugriza zmija.


Zbog blage klime u Hrvatskoj su zmije vrlo široko rasprostranjene. Katkad se još spominju crnokrpica i zmajur kao zmije “poluotrovnice”, ali one.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.