subota, 29. travnja 2017.

Ekološka proizvodnja oraha

Ekološka proizvodnja oraha Ekološka proizvodnja višegodišnjeg nasada započinje podizanjem novog nasada ili pak prijelazom s konvencionalne na ekološku proizvodnju. Kod podizanja nasada oraha radi proizvodnje plodova, sadnice oraha moraju imati. Za ekološko područje Hrvatske (primorsko i kontinentalno) predlažu se.

Ekološka proizvodnja oraha
Prije 4 dana - EKO-sadnice oraha,Bugarski Šejnovo-stara aklimatizirana sorta za. Osim oraha i lijeske imamo ekološki uzgoj pšenice i soje. Ekološki nadzor nad proizvodnjom obavlja nam privatna agencija ovlaštena od.


Ha oraha) i planiram se upisati u upisnik ekoloških proizvođača.

Ekološka proizvodnja oraha
Orah uzgajan iz sjemena (tzv. sjemenjak) donosi puni rod između 10. Za plantažni i intenzivan uzgoj oraha potrebno je odabrati duboka i propusna tla, s reakcijom tla pH. Nositelj zahvata, Stočarsko poljoprivredna zadruga Opatovac iz Cernika, planira ekološku proizvodnju oraha, tj. Mnogi mladi nasadi oraha, na žalost, propali su već u godini sadnje. Požege, posjeduje rasadnik oraha pod nazivom “Juglans” u sustavu ekološke proizvodnje.


Zakonom o ekološkoj proizvodnji poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Mnogi su nestrpljivi u proizvodnji oraha jer ne mogu toliko dugo čekati da im se vrati uloženo pa sade nešto što će im prije donijeti urod i. Na proljeće tvrtka Zeleni Orah planira početi s podizanjem nasada sadnica oraha. Riječ je o površini od oko 59 hektara, za što je tvrtka s.

Ekološka proizvodnja oraha
U rasadniku Displantarium iz Starog Petrovog Sela, među prvima u Hrvatskoj, počeli su s proizvodnjom ekoloških sadnice oraha i lijeske. Treće su ekološki značajne površine (EZP), za koja potpore vrijede samo. Utvrdili smo da promovirate svoje proizvode s orasima kao lijekove, jer ih namjenjujete. Znam da se u Hrvatskoj stvara baza starih sorti, i između ekoloških. Ekološki orasi najvećim dijelom stavljaju se na tržište Italije.


Primjer: 1 ha oraha za održavanje ekološke proizvodnje. Koje su sadnice preporučljive za uzgoj oraha radi drva? Ove sam godine investirao u proizvodnju batata, i mogu Vam reći da nije loše.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.