četvrtak, 20. travnja 2017.

Hipoehogena cista

Hipoehogena cista UZV: Uterus 30×31mm, endometrij 6mm. Na lijevom jajniku hipoehogena cistična tvorba bez protoka (folikularna cista susp) promjera 75 mm. Nejasna hipoehogena sjena Žensko zdravlje.

Hipoehogena cista
Unutar desnog ovarija se vidi cista hipoehogenog odjeka promjera 14 mm. Pomoć obiteljima oboljelih od zloćudnih i drugih teških bolesti II. Molim vas objasnite mi pojam HIPEREHOGENO i mogu li već sad sumnjati na cistu i koju, s obzirom da postoji više vrsta. Cista na jajniku 6,5 s pregradom (tj. septirana) a bila je obična.


Hipoehogena cista
Na ultrazvuku doktor mi je pronasao cistu velicine 8 cm. Na levom jajniku bilokularna, jasno ogranicena, hipoehogena, cisticna promena. Zdravlje › Zdravlje žene › Cista jajnikaSpremljeno u privremenu memorijuSličnoPrevedi ovu stranicu1. Prvo se odrade dodatne analize, postoje i lekovi, a i sansa da sa nekom menstruacijom pukne. Ultrazvučnim color-dopplerom (dan prije mjesečnice 19.11.) dijagnosticirana mi je cista na lijevom jajniku. Evo Ž,malo sam potražila,ovako je bilo:UTZ nalaz hipoehogena tvorba 58 mm. Različita tkiva i patološke formacije (ciste, tumori, slobodna tečnost) imaju različitu.


Rektosigmoidni karcinom, Hipoehogena-heterogena masa, Potiče od creva. Bolesti dojke mogu biti dobroćudne (benigne) i zloćudne (maligne).

Hipoehogena cista
Najčešći je nalaz jednostavne ciste jetre; nalazi se u 2,5 do 4,6% cjelokupne populacije - učestalije u dobi iznad 40 godina. Ciste na jajniku su tvorevine ispunjene tekućinom koje se mogu pojaviti u bilo kojoj životnoj dobi, pojedinačno ili u većem broju, na jednom ili. Lijepo bih Vas molila da mi date savjet u vezi problema s cistom na jajniku. Bol i osećaj neprijatnosti u stomaku samo su neki od simptoma cista na jajnicima.


Cističke lezije slezene su relativno rijetke i dijelimo ih na prave i lažne ciste ("pseudociste") na osnovi postojanja epitela (1, 2).

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.