četvrtak, 27. travnja 2017.

Iznos dnevnice 2016

Iznos dnevnice 2016 Neoporezivi iznosi naknada, stipendija, dnevnica, potpora, nagrada i otpremnina za 2016. DNEVNICE, TERENSKI DODATAK I NAKNADA ZA ODVOJENI ŽIVOT. Maksimalno trajanje puta je do 30 dana, svaki povratak u mjesto rada ili boravište prekida put, a iznose dnevnica po svim državama.

Iznos dnevnice 2016
Obrazloženje obračuna visine dnevnice za službena putovanja pogledajte u rubrici PRAVNA POMOĆ ili pročitajte ovdje. Međutim, izmjenom koja stupa na snagu početkom 2016. Financijski izvještaji za razdoblje 1. Pravilnika, neoporezivi iznos dnevnice iznosi 170,00 kn.
Iznos dnevnice 2016
Isto tako pojašnjeno je da ako je na službenom putovanju osiguran jedan obrok ( ručak ili večera ), neoporezivi iznos dnevnice za sl.


Autor: Leonard Lovreković; Datum: 18. Obračun i isplata neoporezive dnevnica za službeni put u zemlji. Za ukupno 39 (28 + 11) sati radniku pripada iznos od dvije neoporezive dnevnice (24 + 15 sati). Umanjen iznos tuzemne dnevnice zbog osigurane prehrane. Obrazac JOPPD dostavlja se najkasnije do 15. Dnevnica iznosi 170, 00 kuna , a temeljem članka 64. Alžirska Narodna Demokratska Republika.


Dnevnice za službena putovanja u inostranstvo i dnevnice.

Iznos dnevnice 2016
Iznosi dnevnice za službeno putovanje u inozemstvo - iznosi koji se priznaju kao troškovi - za više isplaćene iznose plaća se porez i doprinosi jer se djelatniku. Zaposlenom (kod pravnog lica ili preduzetnika) koji provede na službenom putovanju preko 12 sati pripada dnevnica u iznosu koji je predviđen opštim aktom. Puni iznos dnevnice u tuzemstvu je 170 kn i može se isplatiti za putovanje dulje od 12 sati. Svaki obrok umanjuje dnevnicu za 30%, pa će puna dnevnica u slučaju plaćena oba obroka biti 68 kn, a za plaćen jedan obrok 119. Iznos koji se može isplatiti u ime dnevnice nije ograničen u maksimalnom iznosu, ali poslodavac ima mogućnost neoprezivo isplatiti dnevnice do određenog.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.