srijeda, 26. travnja 2017.

Kako ispitati elektromotor

Kako ispitati elektromotor Kako ispitati elektromotor U ovom video materijalu govori se tzv. KONDENZATORSKOM monofaznom asinhronom elektromotoru.

Kako ispitati elektromotor
Ispitivanje UNIMER-om (multimetrom) se svodi na: 1. MONOFAZNI MOTOR ima dva namotaja pomocni i glavni. Merenje otpornosti svakog od tri namotaja.
Kako ispitati elektromotor
Da bi ga ispitao treba odvojiti krajeve namotaja. Ako ima 4 kraja onda zajednicki kraj. Potrebna pomoc oko povezivanja kolektorskog elektro.


Kada ju prislonim na radnu povrssinu ona se zaustavi. Sori ako je oftopic, nije baą samogradnja, molio bih savjet kako da ispitam eletromotor. Spremljeno u privremenu memorijuSlično17. Kako je motor najlakše ispitati (centrifugu). Imam elektromotor perilice rublja na slici gdje mi na radi centrifuga.

Kako ispitati elektromotor
Da bi se takav motor pokrenuo potreban je fazni pomak između glavne i. Ukoliko imamo jednofazni elektromotor, a na priključnoj kutiji nema.


Molim za pomoc ,kako ispitati sa unimetrom , ispravnost trofaznog motora ,zelim kupiti sa odpada trofazni motor ali moram biti siguran da ce. Elektro motor problemi Mehanička radionica. Kod kolektorskih elektromotora najčešći problemi i kvarovi se dešavaju. Zanima me kako mogu ispitati dali mi je namot centrifuge crko na motoru. Postoje i mali aparati kojima se može ispitati ispravnost rotora,neki ih. Namotaji u elektromotoru se usled dugotrajnog rada zagreju do te. Vizuelno pregledati da nema neko oštećenje, unimerom ispitati ako je. Jednofazni motor ima samo jedan namot kroz koji teče jedna izmjenična sinusna.


Jednofazni asinkroni motor je konstrukcijski i fizikalno vrlo sličan kaveznom. Asinhrona mašina se u primeni najčešće susreće kao motor, i to trofazni. Tipični je predstavnik električne mašine male. Jel moguće multimetrom ispitati ispravnost kondenzatora, mjerio sam otpor s 200k i dobio čudne rezultate, neki mi išli u nulu, drugi u plus pa. Identifikacija uzroka kvara Na početku. Za početak staviti ispravnu svjecicu i bateriju Upaliti motor.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.