subota, 15. travnja 2017.

Lješnjak uzgoj i prinos

Lješnjak uzgoj i prinos Tehnologija budućnosti, koja je „kralju lijeske“ donijela brojne nagrade - patent za uzgoj lijeske sa tri puta većim prinosom i boljom kvalitetom. Sinonim: Lješnjak, lješnik; Engleski naziv: Hazel; Latinski naziv: Corylus avellana. Plod lijeske je orašasto voće (lješnjak) koji se nalazi u malim grozdovima.

Lješnjak uzgoj i prinos
Jako važno prilikom uzgoja lješnjaka je da su padaline ravnomijerno. Vam obilno zahvaliti visokim prinosom. Međutim, na forumima piše da je prinos po hektaru 1-2 tone u. Sadnja lješnjaka - bilo kao hobi, ili kao ozbiljna privredna aktivnost - nosi sa sobom.
Lješnjak uzgoj i prinos
Pitomi lješnjak uzgaja se u dva uzgojna oblika:kao grm ili kao stablašce. Kod nas u uzgoju lješnjaka još se uvijek dosta griješi pri izboru.


VINKOVCI - Drago Kanazir je prvi u Vinkovcima zasadio hektar lješnjaka sorte istarska. Lani je bilo suše, a i olujnog vjetra što je smanjilo prinos kaže Kanazir koji osim lješnjaka ima i pola hektara pod. Možeš krenuti sam u akciju i posaditi lješnjake tek tako bezveze. Lješnjak; Badem; Orah17 kol 2011Investirati u poljoprivredu - kako početi? Sa 600 stabala lijeske neće ubrati - ni jedan lješnjak! Spremljeno u privremenu memorijuSlično20.


Ove jeseni Valpovština prvi put bez berbe lješnjaka.

Lješnjak uzgoj i prinos
Puni prinos, otprilike četiri do pet kilograma po jednom stablu, odnosno. Uzgoj lijeske i ekonomska isplativost. Uzgoj lješnjaka pogodan je upravo za one koji su zaposleni jer ne. Lijeska u punom rodu poštovanjem redovne agrotehnike i pomotehnike daje 13-17 kg lješnjaka a gledano po godinama. Stoga je važno to što Besana jamči siguran otkup jer je uzgoj lješnjaka dugoročni posao. Prvi plodovi se ostvaruju u trećoj ili četvrtoj godini, a puni prinosi u. Hrvatska još uvijek ne proizvodi dovoljne količine lješnjaka za. Stranica 213- Uzgoj ljeske Ljuskasto voće.


Daruvarčanin izumio novi sustav uzgoja lješnjaka. Novim sustavom uzgoja prinosi veći i do 300 posto. U Vatrogasnom domu u Velikom Vukovju održano savjetovanje o Uzgoju lješnjaka. Agricola je, potaknuta interesom Vukovljana potražila je. Zbog svega toga za uzgoj lijeske u nas je sve veće zanimanje.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.