nedjelja, 30. travnja 2017.

Mjerenje gustoće tekućina

Mjerenje gustoće tekućina Gustoća se općenito može definirati kao omjer mase i volumena. Areometar je instrument kojim se određuje gustoća tekućina. Određivanje gustoće čvrstog tijela pomoću uzgona u tekućini.

Mjerenje gustoće tekućina
G i Fu i pomoću srednjih vrijednosti nađite gustoću tijela. Pri određivanju gustoće tekućina koristi se metoda relativnog određivanja, tj. Postava za mjerenje gustoće Mohr-Westphalovom vagom.


Sastoji se od staklene cijevi koja je pri dnu proširena u takozvani trbuh koji sadrži uteg.

Mjerenje gustoće tekućina
Sile među molekulama u tekućini smanjuju se s povećanjem udaljenosti. Gustoća tekućina se općenito smanjuje s porastom temperature. Zanimljiv način provjere gustoće tvari: med, mlijeko, deterđent, alkohol i ulje. Ivana Putnik, 2012, "Gustoća tvari" - pokus u kojem prikazujem efekt gustoće tvari pomoću kocke leda. Ova se metoda zasniva na destilaciji tekućine i mjerenju temperature na kojoj. Piknometar je svaka posuda koja služi za mjerenje gustoće tekućina.


Vage za određivanje gustoće tekućina i čvrstih tvari prema metodi uzgona. Principijelno su Vage za mjerenje gustoće tekućina i čvrstih tijela vage za gustoću. Omjer ovih masa pomnožen s gustoćom vode (ro_vode_mjer_temp - iz tablica) pri temperaturi mjerenja nam daje gustoću tekućine na.

Mjerenje gustoće tekućina
Na neko tijelo koje je uronjeno u tekućinu hidrostatski tlak zato djeluje na sve njegove. Kako izračunati gustoću tijela mjerenjem težine u dva različita medija? Zbog mogućnosti mjerenja gustoće i temperature, 7828 transmiter.


Referentna temperatura za određivanje alkoholne jakosti, gustoće i relativne. Set za mjerenje gustoće tekućina uz vagu MD-300S Isporuka bez vage za gustoću MD-300S.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.