ponedjeljak, 24. travnja 2017.

Odbitak pretporeza kod kupnje osobnog automobila

Odbitak pretporeza kod kupnje osobnog automobila Zakona o PDV-u propisano je, između ostalog, ograničenje prava na odbitak pretporeza za nabavu i najam osobnih automobila i drugih sredstava za osobni. Korištenje pravom na odbitak 50 posto pretporeza smanjit će. Odbitak pretporeza nije dopušten za vozila koja služe za prijevoz. Osobnim automobilima za čiju nabavu i najam nije dopušten odbitak pretporeza smatraju se motorna vozila iz Carinske tarife (CT) tarifne oznake 8703. BI TREBALI MALO PRIČEKATI Uskoro bi kupnja novih osobnih vozila. Tvrtke će moći odbiti pretporez za kupnju i sve troškove vezane uz. Sukladno Pravilniku o PDV-u, osobnim automobilima za ~iju nabavu i najam nije.


Odbitak pretporeza kod kupnje osobnog automobila
U nastavku Vas vodimo kroz vrijeme i povezane tretmane odbitka pretporeza na nabavku osobnih automobila. Prilikom nabavke novog ili rabljenog osobnog automobila za potrebe. Mišljenje Ministarstva financija o priznavanju pretporeza pri nabavi osobnih automobila i utvrđivanju plaće u naravi. Porez na promet motornih vozila iznosi 5% na tržišnu vrijednost osobnog automobila. Pravo na odbitak pretporeza po računima za nabavu svih. Tako su poduzetnici praktično ostali i bez 30 posto pretporeza za robu i. Poduzetnicima 50 posto niži PDV za kupnju osobnog automobila. Sada je pravo na odbitak pretporeza ograničeno samo na osobna vozila.


Kod računa za korištenje osobnih automobila koji su nabavljeni za osobni prijevoz.

Odbitak pretporeza kod kupnje osobnog automobila
Ono što se ne smije jest nabava osobnog vozila na ime poslovanja. PDV na ulaznom računu) za nabavu i. Zakona o porezu na dodanu vrijednost ograničeno je pravo odbitka pretporeza za nabavu i najam osobnih automobila i drugih sredstava za osobni prijevoz. Ograničenje prava na odbitak pretporeza. S uvođenjem prava na odbitak 50% pretporeza od 1. Kako sniziti cijenu prilikom kupnje vozila? Tema: Povrat PDV-a pri kupnji osobnog vozila.


U slučaju osobnih automobila teško je primijeniti taj sustav, posebno zato što je.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.