srijeda, 19. travnja 2017.

Vrste demokracije

Vrste demokracije Vrste demokracije Postoje dvije vrste demokracije: presjednička, kod koje birači biraju predsjednika koji potom vodi vladu i može birati premijera; parlamentarna, kod koje birači. Kratak prikaz svih vrsta i oblika demokracije, počevši od Antičke pa sve do suvremene.

Vrste demokracije
Prvenstveno služi kao tekst koji pomaže u osnovnom. U prvom redu treba naglasiti da se na toj osnovnoj razini moraju razlikovati dva pristupa: teorija identiteta i konkurentna teorija demokracije(vidi Teorija). Najstariji poznati oblik demokracije bio u šestom stoljeću prije Krista u grčkom gradu. Različite su vrste demokracija: liberalna, građanska.
Vrste demokracije
U najmanju ruku ima dvije vrste demokracije tamo.


Jedna za bogate, a druga za siromašne, a onda se može podijeliti u podvrste. Suvremene predstavničke demokracije su politički sustavi u kojemu gotovo sve najvažnije političke odluke. Dvije vrste demokracije: jedna za bogate, druga za siromašne. R Hrvatska je konstitutivna predstavnička demokracija i jedna vrsta participatorne demokracije, s oblikom vladavine u kojem narod vlast. Definicija demokracije se s vremenom proširila i na aspekte društva i. Diljem svijeta postoje različite vrste demokracije, a sada ćemo se bliži pogled na.

Vrste demokracije
Za demokracije za rad u zemlji, morate biti društveni i imati dobru ekonomiju. Temeljni pojmovi analize i usporedbe političkih režima: vrste demokracije.


Defektne demokracije i diktature u Europi na početku 21. No kod nomokracije se ne radi samo o kontroli efikasnosti vlasti, njenoj efikasnosti u ostvarivanju ciljeva vrste, nego također i o kontroli toga: da. Demokracija je oblika političnega sistema pri katerem je državna oblast izvoljena. Posebna oblika demokracije naj bi bila tudi demokracija dialoga. U razvoju elektroničke demokracije prepoznaju se dvojaki problemi: jedni su. Marxov model neposredne demokracije primerjati z. U prvom dijelu teksta polazi se od stanja demokracije u svijetu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.