utorak, 9. svibnja 2017.

Tipka ctrl na tastaturi

Tipka ctrl na tastaturi Navedene se tipke upotrebljavaju samostalno ili zajedno s ostalim tipkama da bi se izvršile određene akcije. Najčešće korištene kontrolne tipke jesu Ctrl, Alt. Opis slovišta, funkcijskih tipki i preostalih tipki PC-AT tipkovnice.

Tipka ctrl na tastaturi
Vrste i tipovi tipkovnica te značenje i upotreba tipki. Hrvatska Tipkovnica, Keyboard, QWERTZ, QWERTY, Dvorak, Vrste Tipkovnica, USB, PS2, Tipke, CTRL. Umjesto selektovanja cijelog teksta mišom, zatim kliktanja na pojedinačne menije i opcije, pritisnite i držite CONTROL (Ctrl) tipku na tastaturu.


Tipkovnica (Tastatura) Tipka Tab TAB tipka se koristi za prijelaz iz jednog polja u drugo (bez unosa podataka). Ako je uključena tipka CAPS LOCK ili držite. Stisnite i držite tipku „Control“ ili „Ctrl“ na tipkovnici, zatim stisnite slovo „C“, ta naredba će. SHIFT lahko pritisnemo stokrat (v tem primeru samo to tipko) in se nam v programu ne bo zgodilo nič. V to skupino spadajo tipke: SHIFT, ALT, CTRL. Tastatura je ulazni uređaj pomoću kojeg upravljamo računarom, te unosimo znakove i tekst. Postoji više vrsta tastatura odnosno rasporeda tipki na tastaturi. Enter: tipka za potvrdu upisanog ili slanje naredbe na obradu računalu.


Ctrl i Alt: u kombinaciji s drugim tipkama proširuju njihove naredbene mogućnosti.

Tipka ctrl na tastaturi
Neki postupci imaju višestruke prečace. Koristite one prečace koji su vam najpogodniji. Savjet: Pritisak na tipku Alt Gr jednak je pritisku na tipke Ctrl+Alt. Recycle bin, stisnite držite pritisnutom tipku Shift i pritisnite Delete na tipkovnici. Katera tipka služi za bližnjico do gumba za »osveževanje polja za iskanje v elementih na. Srednja miškina tipka ali tipka CTRL+leva miškina tipka.


Aktivnosti u WINDOWS-u se mogu izvoditi i tipkama tastature. Postoji i brži način: pritiskom na kombinaciju tipki ALT+F4 zatvarate trenutno. Uz ovu kombinaciju, četo se koristi i CTRL+W koja ima istu. Kombinacija tipki za sustav Windows. Tipkovnica (eng. keyboard) je ulazni uređaj, skup tipki organiziranih u cjelinu sa. Ostale kontrolne tipke: x CTRL – u kombinaciji s drugim tipkama daje preşace za neke naredbe.


NUM LOCK – aktiviramo numerişki tastaturu x SPACEBAR.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.