Beskvasni kruh kalorije O kruhu se nerijetko uvijek govori u negativnom kontekstu, kao krivcu za suvišne kalorije koje bi se trebale izbjegavati kada god je moguće. Coolinarici je tagirano tagom beskvasni-kruh. O kruhu se često raspravlja kao o glavnom krivcu za debljanje i unošenje viška kalorija.
Teško nam je bez njega, a štetno s njim. Beskvasni kruh mnogo je zdraviji od onog klasičnog, osobito za osobe s naglašenom Pitta došom. Sve je više ljudi alergično na kvas, može se.Ipak, kruh je često na optuženičkoj klupi pod tezom da deblja i da mu nema. Beskvasni je kruh mnogo zdraviji od običnog, a osobito se preporučuje ljudima koji imaju problema s kandidom. Ako nešto volim pojesti, to je dobar kruh. Ne jedem ga redovito, niti u nekim velikim količinama, ali kad naiđem na štrucu dobro pečenog. Za pripremu ovog brzog kruha, na svakih. Svaki kruh koji ispečete sami stoput je bolji od kupljenog. Predstavljamo vam zdravi beskvasni kruh koji se ne mijesi Sensine suradnice.
Brzi beskvasni kruh koji se mora dizati, radi se s praškom za pecivo. Dođoh kući s posla, usput si kupih neku slatku vesticu (89,90 yeah!) koju vidjeh prije posla u izlogu, pristavila sutrašnji. Formulu ekološki beskvasnog kruha namijenjenog širokom krugu potrošača, bračni par Jadranka i Zlatko Pejić, pioniri zdrave prehrane u nas.
Kruh u svijetu poznat pod nazivom sourdough bread kod nas se zove beskvasni kruh ili kruh na bazi kiselog tijesta. Evo sam naslov kaže tražim recep za beskvasni kruh koji mogu napravit u prirodi. Trebam recept koji mogu brzo napravit. Za takav beskvasni kruh (pogaču) potrebni su vam brašno, voda i malo soli.Pod energetskom vrijednošću ne mislim na kalorije nego na obilje životne. Naravno, sada pravim i startere, isprobavam beskvasne kruhove, brojim. Kako da napravite dobar hrono (beskvasni hleb) koji ima rupice i ne mrvi se. Da li semenke mnogo povecavaju broj kalorija? Vlažnim dlanovima oblikujte okrugli kruh (oko 7-8 cm visok i promjera 20-25 cm). Do sad sam pravila kruh beskvasni, ali ovo je super, s obzirom da sam. LCHF ne brojimo kalorije nego ugljikohidrate.
Prvo treba napraviti osnovu za kiselo tijesto ili prirodni kvas (sourdough) koji sadrzi lakto-bakterije koje zive u simbiozi sa kvasnim gljivicama.
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.