petak, 30. lipnja 2017.

Carpaccio od srdela

Carpaccio od srdela Iako vam priču o carpacciu kanim ispripovijedati neki drugi put, nisam odoljela a da vam ne ispričam priču ne o onome izvornome. Ima nekoliko recepata za ovu riblju poslasticu. Kako je svaki sličan , ali i malo drugačiji , pišem svoju verziju. Osim marinade, soljenja, gradela i prženja, srdele su fine i kao carpaccio, u grčkoj salati, sa jajima, na paštetu, u maslacu i okruglicama. Carpaccio ili mariniranje inćuna ne zahtjeva posebnu pripremu. Bitno je da su inćuni svježi, a nož oštar. Inćunima odstranimo glave, očistimo utrobu i zatim. Vodeći svjetski kuhari pozivaju na jedenje srdela i inćuna; evo naših prijedloga.


Srdelu očistiti i rastvoriti, ostaviti rep. Eh, da mi je netko nekad rekao da ću jesti prijesnu ribu, rekla bih da je lud. No nakon što sam se prije par godina dala nagovoriti pojesti. Ribu jedem svu, od srdela i inćuna, do orada, brancina, lososa, tune. Zato, kad god stignem, pripremam carpaccio. Od srdela, tune, palamide, hobotnice pa tako i lososa. Lovi se mrežama plivaricama, kao i srdela.


Očistit, filetirat (odvojit od kosti) i oprat inćune. Posložit ih u niki sud i zalit sa limunovim sokom ili. Zbog velike rasprostranjenosti i količine, niske cijene i dostupnosti tijekom cijele godine srdelu. Carpaccio) je klasična italijanska hladna mesna predjed iz govejega fileja. Ne znam kako se mariniraju al znam da mi je carpaccio od inćuna. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.


Drugo ovogodišnje izdanje posvećeno je srdelama i trešnjama kao glavnom temom. Kraljicu mora, skromnu srdelu i trešnju kao. No tu su i brojni morski, među kojima mi je omiljen carpaccio od inćuna, hobotnice, škampa… A onaj koji još nisam.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.